Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

I Švicarska, nakon Njemačke, gasi svoje nuklearke

I ankete su pokazale da Švicarci žele gašenje nuklearnih elektrana, a taj se postotak snažno povećao nakon katastrofe u Fukushimi
08. lipnja 2011. u 13:26 9 komentara 8 prikaza
nuclear

Nakon Njemačke, i Švicarska bi mogla zatvoriti nuklearne elektrane. Naime, zastupnici su u švicarskom parlamentu danas odobrili vladin prijedlog za ukidanje nuklearne energije u toj zemlji.

Kako prenosi agencija AP, većina je parlamentaraca u donjem domu glasovala za zatvaranje pet nuklearnih reaktora, i to u srednjoročnom razdoblju.

Inače, i ankete su pokazale da Švicarci žele gašenje nuklearnih elektrana, a taj se postotak snažno povećao nakon katastrofe u Fukushimi.

Masoni
U HRVATSKOJ VIŠE OD 10 LOŽA
Bandić zatajio prijam za masone: Ugostio tri masonske lože s područja bivše Jugoslavije
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
 • -obrisani-:

  Dio 1 IEA-International Energy Agency u svom izvjestaju kaze da sad nastupa zlatno doba plina. Ocekuje je se da ce Kina I Rusija potpisati sporazum o kupnji ruskog plina prije 10 June-Lipnja. A to bi tribalo biti prije dolaska kineskog ... prikaži još!g predsjednika Hu Jintao slijedeci tjedan u Moskvu. Gazprom govori o eksportu 63 miljarde kubnih metara plina godisnje. U dolarima bi bila vrijednost oko 30 miljardi $. Nakon nuklearne tragedije u Japanu, Japan postaje veliki uvoznik plina iz slavenske Rusije. 15 June-Lipnja se sastaju clanovi SCO grupacije u Kazahstanu u gradu Astana. Oci stranih promatraca su uprte na ovaj sastanak da vidu koji novi clanovi ce biti primljeni. Njemacka se mora jos vise povezati s ovim slavenskim narodom na sjeveru Europe, radi njene ovisnosti o plinu. Sad se I Svicarska skakida s nuklearnih elektrana, dakle I ona ce mora pokazati vise postivanja naspram slavenske Rusije.

 • -obrisani-:

  Dio 2 Ruska kompanija Gazprom je prosle godine zaradila 120 miljardi $ od prodaja plina. Ta kompanija ima u svom vlasnistvu 160 tisuca kilometara plinovoda a to je dovoljno za ici cetiri puta oko ekvatora. Arktik se otapa, brodovi ce ... prikaži još! uskoro ploviti uzduzh ruske obale iz Kine za Europu A procijenjuje se da slavenska rusija sijedi na triljunima dolara nafte I plina u arktickom podrucju.

 • Avatar kobra11
  kobra11:

  Bice mraka u EU . vratice se u pecine uskoro :-))