Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

I danas raznoliko vrijeme, Vakula otkrio kada stižu zima i snijeg

jesen
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
25.11.2019.
u 20:44

Zima stiže tek u prvom tjednu prosinca. Snijeg je u gorju gotovo siguran, a moguć je i u nekim nizinama

Vrijeme će u utorak u Hrvatskoj, kao i u ponedjeljak, biti raznoliko, većinom suho, ali i oblačno, maglovito, sunčano... Ponegdje će biti prohladno i svježe, a negdje i relativno toplo, najavio je to za HRT meteorolog Zoran Vakula.

Od srijede je ponovno neprijeporna južina, zamjetniji porast temperature i povremena kiša, češća i obilnija na Jadranu i područjima uz njega.

Zima stiže tek u prvom tjednu prosinca. Snijeg je u gorju gotovo siguran, a moguć je i u nekim nizinama. No, već u drugom prosinačkom tjednu ponovno se znatno povećava vjerojatnost za diljem Hrvatske iznadprosječnu toplinu...

Meteorologinja Dunja Plačko-Vršnak najavljuje kako će u utorak u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati oblačno, ujutro mjestimice i maglovito, uz malu vjerojatnost sunčanih razdoblja, uglavnom na krajnjem istoku. Oblačno, tmurno i ujutro maglovito bit će u središnjoj Hrvatskoj. Obilje sunca bit će u Dalmaciji, uz najvišu temperaturu uglavnom između 16 i 20 °C.

– U unutrašnjosti od srijede raste vjerojatnost za svakodnevnu, povremenu kišu, najčešću u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. Zapuhat će jugozapadnjak uz porast temperature zraka. Od srijede na Jadranu ponovno promjenljivo s čestom kišom, ponegdje moguće i obilnijom. Zapuhat će umjereno do jako jugo i jugozapadnjak, u petak i subotu kratkotrajno u okretanju na sjeverozapadnjak i buru. I dalje će biti iznadprosječno toplo –  prognozirala je Dunja Plačko-Vršnak.

VIDEO Snijeg na Sljemenu

Komentara 5

Avatar Robinzon
Robinzon
08:21 26.11.2019.

Vakula, meni bi pasalo za badnjak jedno dvajes centimetara snijega i to na Pešćenici i Gajnicama. Na ostalim dijelovima grada da bude sunčano i toplo.

SO
sokol99
21:41 26.11.2019.

A ti komentari su uopče nepouzdani???

RP
rpzagreb
14:56 26.11.2019.

Bez njegovih grimasa prognoze su neuvjerljive i netočne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije