Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ PODMIĆIVANJA OSJEČKIH SUDACA
Povratak na članak

I sudac Vekić pušten da se brani sa slobode

Zdravko Mamić prvo je javno optužio trojicu osječkih sudaca da im je davao mito, a za uzvrat oni su trebali donijeti oslobađajuću presudu u postupku koji se protiv njega vodio na sudu u Osijeku, te su trebali odbaciti optužnicu  za aferu Dinamo 2.

Komentari 4

RO
roland
09:45 08.07.2021.

Vekić je s ciljem da Mamiću uzme novac i pribavi povoljnu presudu, lažnim prikrivanjem činjenica, naivnog Mamića doveo u u zabludu i održavao ga je u zabludi, te je time naveo Mamića da učini štetu na račun svoje imovine. Mamićić je ispao naivac. Zapravo su ga prevarili. Klasična prijevara. Puštanjem na slobodu Vekić se i dalje može baviti starim zanatom jer u ovih 30 dana Remetinca nije izgubio vještinu i poznanstva. Koji smijeh od kaznenog progona!

VL
PI
PijemŽivce2
08:55 08.07.2021.

Ode sve u zastaru

VL
RO
roland
09:29 08.07.2021.

Nitko ne piše da će ovaj sudac Vekić i dalje dobivati plaću, ali 70% plaće jer je udaljen s dužnosti. Dakle, ako je imao plaću od 15 tisuća kuna, sada će mjesečno zarađivati 10,5 tisuća kuna bez da se uopćee pojavi. Dakle, prima super mirovinu, prije mirovine i čeka pravu mirovinu. Samo jedna godina udaljenja s dužnosti hrvatske građana košta 126.000 kuna. A to udaljenje neće trajati manje od 6 godina. Dakle, za 6 godina hrvatski će građani za udaljenje suca platiti 756.000 kuna. Dakle, 100.000 eura i sve je po zakonu. A onda će mu dati neku kaznu od 2 godine zatvora i za 1 godinu, jer će biti star i bolestan, pustiti na uvjetni otpust. Dakle, sudac je nagrađen. Da ne navodim da će i dalje "posredovati", kao što je u ime Mamića posredovao kod Krušlina i za to lobiranje uzimao novac.

VL
RO
roland
09:37 08.07.2021.

Sudac Vekić je navodno uzimao novac Mamiću da bi kod kolege Krušlina posredovao za povoljniju presudu Mamiću. Tko Vekiću brani, da već danas poslijepodne nekom drugom naivcu ne uzme novac za posredovanje prema nekom drugom sucu. Ne mora biti ni sudac Županijskog suda u Osijeku, može biti bilo koji sudac, bilo kojeg suda, samo je bitno da taj "novi"Mamić povjeruje kako Vekić i dalje ima utjecaj i da će mu pomoći. Riječ je zapravo o klasičnom modelu prijevare. On povezuje ljude za određene usluge i za to uzima novac, a uslugu nije u stanju ispuniti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.