Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetska senzacija

I strani mediji pišu o nespretnom vandalu iz Splita: Srušio spomenik pa slomio nogu

Srušen spomenik Radi Končaru
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
08.11.2018.
u 17:13

Guardian piše kako je muškarac srušio spomenik slavnom vođi koji se borio protiv hrvatskog pronacističkog ustaškog režima tijekom drugog svjetskog rata

O nespretnom vandalu koji je u Splitu jučer srušio spomenik Radi Končaru, a koji mu je potom pao na nogu i slomio je, pišu i svjetski mediji.

Izvorni članak objavila je agencija AFP, a prenijeli su ga britanski Guardian i Daily Mail.

>> Srušen spomenik Radi Končaru

Navode kako je muškarac srušio spomenik slavnom vođi koji se borio protiv hrvatskog pronacističkog ustaškog režima tijekom drugog svjetskog rata.

– No, spomenik se srušio i slomio mu nogu, a što neki korisnici Twittera iz Hrvatske nazivaju osvetom – piše Guardian i citiraju objavu Kreše Beljaka koji je napisao kako 'Končar lomi noge fašistima i 76 godina nakon što su ga strijelali'.

Bolnica u Splitu objavila je kako će muškarac biti podvrgnut operaciji nakon incidenta koji se dogodio rano ujutro u srijedu.

– Končar je proslavljen kao jugoslavenski heroj koji se borio protiv hrvatske fašističke vlade. 1942. su ga zarobile talijanske snage i ubijen je u 31. godini s nekoliko drugih komunista. Kada ga je sudac pitao traži li pomilovanje, navodno je odgovorio: Milost ne tražim niti bih vam je dao! – navodi se u članku. 

Srušen spomenik Radi Končaru Srušen spomenik Radi Končaru
1/9
Ključne riječi

Komentara 111

BL
Blabla
17:26 08.11.2018.

Guardian i Krešo Beljak koja kombinacija !! On im je to i dojavio strani plaćenici . Čitam strane medije i nigdje to nisam pročitao osim u VL.

KO
komunikolog
17:32 08.11.2018.

Netko ruši spomenike, netko obija automobile ...

Avatar Toni Broo
Toni Broo
18:19 08.11.2018.

Taj Guardian je kao Venecuela, posluju s minusom i jedva preživljavaju zadnjih godina. Lijevi (socijalistički) The Guardian propada, iako imaju iza sebe nevjerojatno bogatu zakladu, ali gdje god dominiraju ljevičari, to je osuđeno na propast. The Guardian je najcitiraniji stranii izvor u "našim" medijima uz Daily Mail. Neka digitalna izdanja hrvatskih novina se oslanjaju i po tri puta na dan na njih. Uglavnom, svi skupa su dno dna, truju javnost i svim silama na nekoga pokušavaju utjecati svojim dosjetkama, humorom, spinovima, konstrukcijama, "istražvačkim i facebook" novinarstvom , ali nitko ih ne šljivi ni 1%.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije