Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kratko zahladnjenje

I rujan će biti jako topao

vrućine
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/4
18.08.2017.
u 06:30

Kišovitije vrijeme koje će prekinuti sušu stiže u listopadu. To će olakšati situaciju poljoprivrednicima koji su pretrpjeli velike štete

Vrlo toplo i vruće vrijeme imat ćemo još danas i sutra, još toplije nego jučer; temperatura zraka i sparina kulminirat će pa će se u nekim mjestima mjeriti od 34 do 36 Celzijevih stupnjeva.

A onda će uslijediti nagla i burna promjena! Uz olujno nevrijeme, pljuskove i grmljavinu, mjestimice i tuču, konačno bi se trebao prekinuti nesnosan slijed ovoljetnih toplinskih valova. Pogoršanje će početi u subotu poslijepodne u zapadnim i sjevernim dijelovima zemlje. Temperatura će do kraja vikenda pasti i za deset stupnjeva, koliko će iznositi razlika između hladnijega nedjeljnog poslijepodneva u odnosu na toplije subotnje, prognozira Zoran Vakula za HRT.

Na Jadranu se očekuje isprva jako jugo, koje će potom prijeći u jaku i olujnu buru, i to već potkraj subote na sjevernom dijelu, a u nedjelju i u ostalim dijelovima Jadrana. Sljedeći tjedan temperature zraka bit će umjerenije, kako je i to i primjereno kraju kolovoza.

vrućine
1/27

Accuweather, američka privatna meteorološka kompanija koja je početkom svibnja dobro predvidjela ovoljetne vremenske prilike i toplinske valove u južnoj Europi koji su zahvatili i nas i kojima i danas svjedočimo, objavila je jučer sezonsku prognozu za klimatološku jesen u Europi. Ta se prognoza odnosi na rujan, listopad i studeni, a Crometeo je prenio najvažnije naglaske prognoze meteorologa Erica Leistera.

Najvažniji dio te prognoze koji se tiče naših krajeva je prekid suše u listopadu i studenom. Za rujan predviđaju i dalje iznadprosječne temperature i malo kiše, što znači da bi se suša nastavila i u ranu jesen. Kišovitije vrijeme koje će sušu napokon prekinuti stiže u listopadu i studenom. To će posebno olakšati situaciju poljoprivrednicima koji su već pretrpjeli velike štete prvo od kasnoga proljetnog mraza, a potom i od ljetnih toplinskih valova i tuča.

Jug Italije, Grčku, Španjolsku i Portugal, međutim, očekuje nastavak toplog vremena i suše pa ostaje povećana opasnost od šumskih požara u krajevima u kojima su harali ovog ljeta. Zapadne i središnje krajeve Europe nakon kišovitog ljeta čeka razdoblje stabilnijeg vremena.

Komentara 7

Avatar nekakav
nekakav
08:15 18.08.2017.

sa ovom sa slike i veljača se ne bi činila hladnom....

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
17:53 18.08.2017.

lučkaaaaaa..

Avatar nekakav
nekakav
08:15 18.08.2017.

sa ovom sa slike i veljača se ne bi činila hladnom....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije