Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Redovi od jutra u Zagrebu

Prva dama Hrvatske i šef HZJZ-a udružili snage i pomogli cijepiti građane

Sanja Musić Milanović i Krunoslav Capak cijepili građane
Foto: HZJZ
1/10
23.02.2021.
u 14:04

Danas je počela druga faza cijepljenja osoba starije životne dobi, kao i osoba s kroničnim bolestima u Zagrebu

Prva dama Hrvatske, liječnica Sanja Musić Milanović na Ksaveru je cijepila Zagrepčane. Njoj se pridružio i ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak koji je također cijepio kako bi mogao kolegama jer je odaziv građana na cijepljenje bio jako velik.

HZJZ je na svojoj stranici objavio fotografije sa Ksavera. Istaknuli su da je u okviru druge faze cijepljenja osoba starije životne dobi kao i osoba s kroničnim bolestima u Zagrebu počela druga faza cijepljenja osoba starije životne dobi i kroničnih bolesnika. Od strane liječnika obiteljske medicine pozvano je oko 900 pacijenata koji su se odazvali cijepljenju protiv bolesti COVID-19.

Pacijente su posjetili i ministar zdravstva RH Vili Beroš i ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak, koji su se obratili javnosti.

"Zahvaljujem HZJZ-u na naporima da organiziraju ovakve masovne punktove, da budu spremni i da do početka ljeta procijepimo preko 50 posto naše populacije. Da bismo izbjegli buduće nepravilnosti, HZJZ je izdao dodatna pojašnjenja cjepiteljima, to se tiče i viškova cjepiva. Masovna cijepljenja olakšavaju i to.”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

"Kao što vidite, krećemo s drugom fazom cijepljenja. Još jučer su liječnici obiteljske medicine počeli s cijepljenjem, neki u ordinacijama, a neki na punktovima. Ovo je jedan doprinos tome da pokažemo što možemo i kako ćemo organizirati cijepljenje kad budu veće količine cjepiva. Ovako je najbolje, da uspijemo potrošiti sve cjepivo koje nam dođe u tom tjednu. Želimo kontinuirano cijepiti građane, naročito one koje imaju teške rizike", dodao je ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak.

Sanja Musić Milanović i Krunoslav Capak cijepili građane
1/6

Podsjetimo Musić Milanović i u Petrinji je cijepila građane protiv koronavirusa te je tada medijima ispričala svoje iskustvo. Tada je kazala da su reakcije građana sjajne. "Reakcije su sjajne, ja sam mislila da nema nikakve šanse, da me pod ovom opremom nitko neće prepoznati, ali vide moj štambilj s potpisom. Samo pozitivne su reakcije, jako ugodno iskustvo", kazala je tada Musić Milanović.

Danas je počela druga faza cijepljenja osoba starije životne dobi, kao i osoba s kroničnim bolestima u Zagrebu. Cijepljenje je počelo u 9 sati u sportskoj dvorani Učilišta vatrogastva, zaštite i spašavanja, Ksaverska cesta 111. Od ranog jutra građani čekaju ispred ulaza.

Cijepit će se oko 900 osoba, a na raspolaganju je Pfizerovo cjepivo i AstraZeneca. 

Video: Šostar: Zagreb bismo mogli procijepiti za dva i pol do tri mjeseca!



 

Komentara 10

LU
Ludwik
10:30 23.02.2021.

Bolje da cijepi muža protiv bjesnoće i ludila...

Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
10:37 23.02.2021.

ne nasijedajte na propagandu kojekakvih "musavaca"!

AR
Aroun
10:29 23.02.2021.

“Čim imate potrebu praviti kampanju za nešto što se tiče zdravlja, to znači da stvari ne idu onako kako ste planirali. U našem zakonu je jasno zabranjeno da se promovira vrste liječenja ili lijekovi, naručito ona koja bi mogla izazvati neželjene posljedice”

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije