Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi za Angelu Merkel

I Poljska demantirala potpisivanje sporazuma o vraćanju imigranata s Njemačkom

Angela Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
01.07.2018.
u 14:19

U izvješću se navodi da je 14 zemalja članica EU-a reklo da su spremne potpisati sporazume s Njemačkom o prijemu tražitelja azila koji su prethodno bili već registrirani u njihovim zemljama

Varšava je u nedjelju demantirala da je potpisala sporazum s Berlinom o vraćanju migranata, što su u subotu učinile i Mađarska i Češka

"Nema novog dogovora o prihvatu tražitelja azila iz drugih država Europske unije, Poljska ima veoma restriktivnu politiku azila i neće ju mijenjati", rekao je glasnogovornik poljskog ministarstva vanjskih poslova Artur Lompart

"Potvrđujemo to, kao i Češka i Mađarska", dodao je. 

Mađarski premijer Viktor Orban demantirao je u subotu izvješće da je Mađarska jedna od 14 zemalja koje su spremne potpisati sporazum s Njemačkom o ubrzanju procesa readmisije tražitelja azila deportiranih iz Njemačke, a češki premijer Andrej Babiš također je odlučno odbacio vijest da je među tim zemljama i Češka, prenijela je mađarska agencija MTI.

Njemačka kancelarka i predsjednica Kršćansko-demokratske unije (CDU) Angela Merkel poslala je izvješće pod nazivom "Više reda i pravila u migracijskoj politici: stanje nakon EU summita 28./29. lipnja" koalicijskim partnerima Kršćansko-socijalnoj uniji (CSU) i Socijaldemokratskoj stranci Njemačke (SPD). 

U izvješću se navodi da je 14 zemalja članica EU-a reklo da su spremne potpisati sporazume s Njemačkom o prijemu tražitelja azila koji su prethodno bili već registrirani u njihovim zemljama. Među tim zemljama su navedene i neke od najglasnijih u protivljenju migrantskoj politici otvorenih vrata njemačke kancelarke, uključujući Mađarsku i Češku.  

Migranti s Aquariusa

Angela Merkel
1/10

Komentara 21

Avatar Eddie
Eddie
14:34 01.07.2018.

Nama ne trebaju, mi ih nismo zvali. Tko ih zvao, neka ih sada i primi

KA
KaraMarko
14:41 01.07.2018.

Ova svabska baba nije normalna...pocela je da prica i donosi odluke za Poljsku, Madjarsku, Austriju... pa isto je bilo i prije 80ak godina...

HE
hr.eu
16:15 01.07.2018.

Hoćemo li ikada pročitati naslov "I Hrvatska nije potpisala sporazum o preuzimanju migranata"? Naravno da nećemo. Jer anemični je dogovorio trampu: bar sto tisuća muslimanskih migranata naselit će u Hrvatskoj u zamjenu za svoju briselsku fotelju nakon isteka mandata ili pada Vlade, zato mu se i žuri i zato Hrvatske nema među zemljama koje vode državnici a ne briselski bezlični anacionalni slugani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije