Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neželjeni susreti
Povratak na članak

I planinarska staza dio je lovišta, Ministarstvo kaže: sve je po zakonu

Umjesto uspomene na predivan dan u prirodi izletnicima su u sjećanju ostali lovci, pucnjevi koji su odjekivali šumom i ubijena divlja svinja

Komentari 13

Avatar stef99
stef99
00:23 17.01.2018.

Još jedna "ljepota" na silu uvezenog trulog kapitalizma, koji uništava sve i ljude i prirodu, i sve to za šaku jadnih škuda, bolesno .......

VL
LO
Long
09:13 17.01.2018.

Po pitanju sigurnosti, lovci su educirani za provedbu samog lova i sigurno ne bi ugrozili svoju ili sigurnost bilo koga, pa tako i izletnika. Hahahaha Ajde ne seri. Svaki tjedan citamo da neki lovac nastrada u lovu. A da prijatelj propuca, misleci da je vepar.

VL
LU
Lujo123
22:32 16.01.2018.

gospodo izletnici - kaj se tiće lovaca tu vas podržavam, ali vas osuđujem kaj te velike pse puštate same bez uzice, a i sami govorite kak je u šumi puno djece i ljudi. Tražite druge da se drže nekih osnovnih logičnih uljudbi, a sami radite suprotno!

VL
PL
planinarka
10:27 18.01.2018.

Predmetno lovište ustanovljeno je 2009.godine.Planinarske staze znatno prije. Toliko o bespredmetnosti pitanja o tome tko je dozvolio da se lovi po označenim planinarskim stazama koje su,uzgred budi rečeno,svakog vikenda s lijepim vremenom pune izletnika. Pa,s obzirom da je sve po zakonu,bolje da idemo i s djecom i s psima u velike trgovačke centre.Tamo su daleko manje šanse da nas pogodi zalutali metak,da nas napadne ranjeni vepar itd.Usput ćemo djecu naučiti i kako se uživa u potrošačkom društvu,psa kako se uživa na kratkom povodcu ,s brnjicom i uz nogu a doma nećemo doći blatni.

VL
DO
domxerex
00:21 17.01.2018.

Neki su navikli doći na gradski trg i prdstavljati program svoje civilne udruge sa izopačenim moralo i uživati u medijskoj pozornosti. Pogodilo ih je što se tamo u šumi nije odmah nacrtalo 20-tak novinara i vikalo na lovce - "zločesti lovci". Doduše kod lovaca ni to ne bi pomoglo. A pogotovo da ih počnete naguravati i vrijeđati što su skloni "civilni pametnjakovići" u traženju svojih prava protiv policije ispred novinara. Samo bih još jednu star napomenuo. Lovci su u posjedu šume ugovorom o najmu. Vi "pametnjakovići" ste bili na njihovom terenu i pravite se važni i smetate ih u posjedu. U nekome dragoj i voljenoj srbiji bi lovci po slovu zakona pobili nevezane pse i vi bi ste još platili globu. Jer ti isti psi ugrožavaju divljač, nedužne prolaznike, berače gljiva i sakupljače kestenja. Osim toga divlje svinje se smatraju štetočinom i opasnom životinjom (to bi ste saznali da ste naletili na čopor divljih svinja). Vidite pametnjakovići kako se slovo zakona odjednom okrene kada je netko drugi u posjedu i nema divljeg čopora lažljivih novinara koji izokreću stvarnost. Probaj te doći na privatno imanje i pustiti pse bez dozvole vlasnika i pitajte svoje pametne pravnike što vlasnik sve smije uraditi. Naročito ako vičete na njega i naguravate ga. To nije RH policija pred novinarima. Zato idite i šetajte i ne pamentujte već pustite i druge da rade svoje naričito ako vas ne diraju. Kod nas u Slavoniji kažu "idem šorom i gledam svoja posla - tako je moj dido doživio 90".

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.