Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dragica i Franjo Hruš obilježili zlatni pir

I nakon 50 let braka volimo se kak’ i onda kad smo se oženili!

pir
Mladen Mandić
03.03.2010.
u 12:02

Nakon pola stoljeća zajedničkog života mladenci, Dragica i Franjo Hruš, obnovili su zavjete u klanječkoj crkvi, a slavlje se nastavilo u restoranu.

Obnovom zavjeta u klanječkoj župnoj crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije, 72-godišnja Dragica i 75-godišnji Franjo Hruš obilježili su zlatni pir - 50 godina života u sretnome braku.

– Rođena sam u Lučelnici, ali kako sam radila na pošti u Krapinskim Toplicama, tamo sam upoznala Franju, koji je rođen u Vrtnjakovcu, a radio je u Krapinskim Toplicama u tamošnjoj Poljoprivrednoj zadruzi kao referent nabave. Nakon nekog vremena preselili smo se u Zagreb, ali smo se ipak vjenčali u Zagorju. Napunili smo pun autobus ljudi iz Zagreba, još toliko došlo ih je iz Zagorja, našli muzikaše i vjenčali se u suprugovom obiteljskom domu u Vrtnjakovcu. Otada smo, eto, već 50 godina u sretnom braku, iz kojeg imamo i dvije kćeri, 49-godišnju Renatu i 40-godišnju Dijanu. Kćeri su nam, pak, podarile četiri unuke i unuka, a imamo i jednog praunuka, malog dvogodišnjeg Viktora – rekla nam je Dragica Hruš.

Njezin suprug Franjo kaže da između njega i žene nikad nije bilo nikakvih većih trzavica, doduše, tu i tamo bi malo zaiskrilo kao i u svakom braku, no brzo bi riješili sve nesporazume.

- I nakon 50 let’ braka volimo se baš kak’ i onda kad smo bili mladi i kad smo se ženili. Lijepo smo živjeli, a budući da sam ja radio kao poslovođa u dućanima tadašnjeg Unikonzuma, trebalo je malo vidjeti i kak’ se to radi vani. Zajedno smo obišli gotovo cijelu Europu te bili na mnogim izletima, feštama i zabavama. Kad se čovjek malo okrene unatrag, možemo reći da smo puno toga prošli zajedno – rekao nam je Franjo.

Mladenci su se nakon zavjeta u crkvi, uz obitelj i prijatelje te slavljeničku tortu bukete cvijeća, proveselili i u restoranu u Risvici pokraj Kumrovca, a fešta je uz glazbu i zagorske delicije potrajala do dugo u noć.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije