Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOĆE LI STUDENTI IZAĆI NA PROSVJED?

I Most reagirao: 'Kada ne možeš na jake, udari po najslabijima'

Ivana Ninčević Lesandrić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
05.01.2017.
u 15:52

'Ionako nesigurnu budućnost sigurno neće ohrabriti činjenica da studenti moraju strahovati oko zarade koja bi njima i njihovim roditeljima trebala olakšati život'

Izmjene pravilnika o porezu na dohodak za studente je neoporezivu osnovicu zarade smanjio na razinu više od tri puta manju nego prethodnih godina, sa 50 na 15 tisuća.

Nije trebalo dugo čekati reakcije studenata na društvenim mrežama, a s obzirom kako je stvar premašila sva očekivanja organizatora prosvjeda na glavnom zagrebačkom trgu, njihova je stranica ubrzo ugašena i u izradi je službeni poziv na prosvjed.

U međuvremenu se na Facebooku oglasila i Ivana Ninčević Lesandrić iz Mosta nezavisnih lista, poručivši kako će njena stranka tražiti da se iznos neoporezivih primitaka utvrdi u visina koja je realna i koja 'neće ugroziti učenički i studentski standard jer nam je cilj studente motivirati na rad i učenje, a ne na bijeg iz države.'

>> Mladež HDZ-a stala u obranu studenata, studenti pokrenuli peticiju i najavili prosvjede

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
16:24 05.01.2017.

Uzmite udrugama antifi za studente i djecu, most sjedi na dvije tri stolice

CI
cirep22
16:17 05.01.2017.

Ministarstvo financija će izmijeniti pravilnik, koji vrag ova drami. Zar ovi u mostu stalno kad istupaju moraju prodavati demagogiju?

MA
macor
16:22 05.01.2017.

Vidila zaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu. Pa tako i ovi mostovci. Vlada kojoj i oni pripadaju, donese neku odluku i kad vide da to dobroj grupi gradanki i gradana ne pase , i da bi mogli na ceste krenuti, "moralisti" se pocmu svetom vodicom skropiti i svoje "partnere" osudivati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije