Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Frank-Walter Steinmeier:
Povratak na članak

I mi imamo problem kao Hrvatska, preklani se iselilo više od milijun Nijemaca

Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier u Zagrebu će se susresti s hrvatskim državnim vrhom i posjetiti njemačko-francusku školu. U Splitu će se posvetiti i društvenim problemima i turizmu

Komentari 56

I1
ing-12345
06:47 20.03.2019.

Frank-Walter Steinmeier je ljevi diktatorski usmjeren političar. Hrvatska osim iseljavanja svojih građana nema nikave koristi od EU osim što PLenković i njegovi klimavci su maženi i paženi u Bruseelu za svoje poltronstvo. Frank-Walter Steinmeier se zalaže za superedržavu EU što e katastrofa. Uz to ovaj godpodin se zalaže da Hrvvatska prima imigrane toje je on zajedno sa Merkleicom pozvao u Njemačku. EU će završiti kao SSSR tj. onako kako svaka diktatura birokarta završava.

VL
AZ
Admine znaš ti dobro šta je
07:32 20.03.2019.

Iseljavaju se masovno radi doseljenika jer u svojoj državi nemogu se sigurno kretati. Samo o tome se šuti u javnosti. Mnoge ulice izgledaju poput bliskoistočnih i u njih obični njemci ne zalaze jer su među arapima i turcima omraženi.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
07:56 20.03.2019.

Kako je iz teksta vidljivo, njemački predsjednik je izjavio da je iz Njemačke otišlo milijun ljudi a ne milijun Nijemaca kako piše u naslovu teksta gdje je naslov očito napisao netko tko nije pažljivo pročitao ili preveo tekst. Nijemci kao stvarno poseban i vrijedan narod iseljavaju se milom ili silom već stoljećima. Prisilna iseljavanja su iseljavanja Saksonaca koje je u ime kršćanstva stoljećima proganjala katolička crkva, dakle vjerski progoni. Drugi val činili su najamni vojnici koji su se borili u vojskama raznih država. Treći val su stručnjaci koji odlaze još i danas jer drugdje imaju bolja primanja i mogućnosti napretka. A najzanimljiviji val su izvozni kraljevi i kraljice tako da nema puno svjetskih kraljevina u kojima nisu na čelu osobe njemačkog porijekla. Ujedinjenom Kraljevstvu Nijemci su darivali nekoliko dinastija sve do današnje dinastije, House of Hanover (1714–1901), Houses of Saxe-Coburg and Gotha (1901–1917) i Windsor (from 1917) plus Battenberg - Mountbatten hessenske izvozne grane. U ovih milijun koji danas odlaze veliki broj je i ne-Nijemaca useljenika koji su otišli dalje, u Australiju, Kanadu, SAD ili brojne druge zemlje nakon što su u Njemačkoj stekli znanja i samopouzdanje. Danas na primjer u Kini živi i radi za njemačke i kineske poslodavce preko sto tisuća privremeno ili stalno doseljenih Nijemaca i njihov broj se povećava.

VL
VL
????
08:14 20.03.2019.

Ono kaj ne govore je da im doktori bježe u Švicarsku jer ih tamo primjereno plaćaju te zbog toga onda naši doktori idu u Njemačku. Dakle kada bi Njemačka pristojno plaćala doktore, onda ni hrvatski doktori ne bi nikamo išli ...

VL
Avatar ivica48
ivica48
07:00 20.03.2019.

Steinmeierr nije rekao da se iz Njemačke iselilo milion penzionera koji nemou živit sa svojom penzijom otišli na Filipine

VL
BE
bespilotni
08:54 20.03.2019.

Po ovom naslovu izgleda da su i oni u rasulu kao i mi

VL
SV
SveJeUzalud
07:51 20.03.2019.

....dobro ti je Merkelica spremila pitu....

VL
BA
BakaMraz
09:18 20.03.2019.

Milijun iseljenih Nijemaca na 82 milijuna stnovnika Njemacke i milijun iseljenih Hrvata na 4 milijuna Hrvatske, ma to je isti problem, kako da ne!!

VL
Avatar milidobrović
milidobrović
09:17 20.03.2019.

iseljavaju se samo pismeni Nijemci , oni znaju što je predvidio Alois Irlmaier, a tupavi balkanci trče u Njemačku ( da bi se spasili) - smiješno

VL
Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
07:27 20.03.2019.

JAO WALTERE...jao suze mi kreću od vaše "teške" sudbine!

VL
MA
Malenkost
07:20 20.03.2019.

Iseljavanje iz Njemacke treba rasclaniti. Tu su penzioneri koji idu u Spanjolsku, Portigal, Tursku, Filipine... zemlje gdje vise ima sunca te povratnici u svoje izvorne zemlje, penzioneri gastarbajteri. Tvrdnja nekih da se neki vracaju i u Rusiju su neisitne. Volksdeutscheche iz Rusije, Rumunjske, Poljske i drugih zemalja, skoro do 5 Milijuna, doselilo se je od 90 tih do danas u Njemacku.Steinmeierova SPD je srozana na 15% a u Bavarskoj ispod 10%. Kao Socijalsti zele uvijek dijeliti nezaradeni novac, dakle zaduzivati se, kao sto to radise i svi politicari u HR, jer su potomci komunsiticko-partizanskih obitelji i njihovo pumpanje novca u Brodogradilista je sve unistilo a ne poravilo te drzavni novac uperilo u private dzepove "drugova" iz tih megalomanskih socijalstickih Projekta koji nisu u stanju opstati na slobodnom trzistu, ni znanjem ni tehnikom a kamo li kvaliteom i brzinom rada. Drugovi pjevaju, zaduzeni do rata, svoje socijalisticko-komunsiticke pjesmice i slave se kao i u YU, a drzavni proracun ih treba uzdrzavati. Nigdje na svijetu nemate uspijesan "socijalizam". Pogledajte sto su to socijalisti napravili od Venecuele ili Castrovi od Kube a da ne govorimo o razlikama sjevene i juzne Koreje. HR jest nasljenik YU, nista ama bas nista se zu nije promijenilo, osim sto je prokaslo 30 godina. A i nas narod ima sve navike iz socijalizma i YU. Nista tu nece procvati.

VL
ZN
znamistinu
10:40 20.03.2019.

Nije rekao da iz njemack eodlaze penzici koji sa 800 eur penszije n emogu zivjeti u EU vec idu na Tailand. hrvatska ne treba EUR jer je preslaba. Past ce nam jos vise standard. usput nacionalizam u Njmeackoj je usmjeren protiv Zidova koji Nijemacima nisu nsita napravili dok je kod nas bio usmjeren protiv Cetnika i Srba koji su provodili susuatvni genocid nad Hrvatima od 1939 -1945 i zato ih je pavelic rijesavao. to su dvie dijametralno suprotne strane (kod nas su zidovi bili cijena da se sami obrnaimo dok su u njamckoj bili cilj).

VL
SL
Slavonskarakija
10:52 20.03.2019.

Ajajaaj, koji zasprehatot. Doticni gospodin je bio ministar vanjskih poslova

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
08:56 20.03.2019.

masu godina zivio sam u Njemackoj i dobro mi poznati njihovi zakoni ili paragrafi.Za pozdravljanje nacistickim pozdravima vrlo je kaznjivo..jer njemci su naucili lekciju iz povjesti. Oni puno ne misle na politiku niti imaju vremena. za takva razmisljanja. Upreglo ih i samo poslu posvecuju paznju. A radi se do 67 god. Za razliku kod nas svak se bavi politikom i nebi nista radili. Nasi su pravi politicari od Njemac brzo bi postala Hrvatska. Sto se tice iseljenja Njemaca da sele se.Kako mlade tako i starije generacije. Obicno penzioneri u Njemackoj nemogu zivjeti od svoje penzije ili moraju i dalje raditi dabi prezivjeli. Mnogi od njih idu u Tunis.Alzir.Maroko Tursku, Jer je tamo jeftinije, Malo bogatiji u Span portugal itd.Sad tu u Moskvi gledam cesto puno Rusa i ruski Njemaca vratilo se u Rusiju i mnogi zale sto se odrekli Rus drzavljanstva i nemogu se vratiti.Jer tamo nepada novac sa neba kako su mislili. Tamo treba radit jer si u mjesalici. Ovdje u Rus zivi preko milion Rus njemaca i nepada im napamet vratiti se. Kazu ovo je nasa najljepsa domovina. U sibiru ima citava njemac sela dise govori njemacki.. A puno ih se vraca otvaraju farmerstva ili bave se poljoprivredno. Ovdje koce radit poljoprivredu u nekim djelovima Rus dobije dzaba zemlju od drzave i donacije

VL
ZA
zagabria2
10:41 20.03.2019.

Postotak iseljavanja iz Njemačke je sličan postotku iseljavanja iz Hrvatske, 1.5%. Postotak Nijemaca u dijaspori također je sličan postotku Hrvata u dijaspori. Naravno kod nas je znatno lošija ekonomska situacija nego tamo, ali postoci ne lažu. Ne radite paniku tamo gdje je nema, treba raditi na ekonomiji i to je sve

VL
UP
uprknotinabijemmotku
08:48 20.03.2019.

zanimljivo bježimo u njemačku koja je 45-e bila hitler 3 reich, a mi smo nasljednica komunističke juge koja se borila protiv njih, koje li ironije.

VL
PR
pravednik2
08:53 20.03.2019.

Walter brani ...

VL
Avatar bokolo
bokolo
15:33 01.04.2019.

Iseljavanje Njemaca i svih osalih Evropejaca je i bio plan.... Bravo!!

VL
OB
ObrenM
07:03 20.03.2019.

Ovi iz Njemacke trce u bolji zivot u Hrvatsku.

VL
PR
prigorka
08:50 20.03.2019.

samo jos dovedite Turaka i Arapa,pa jos vise pobjeci Njemaca ,ako ce imati kuda

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.