Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRI PONUDE

I mali dioničari zainteresirani za 33 posto Čateksa

Čateks
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
01.12.2013.
u 16:30

Rok za javni poziv istekao je 10. studenog, a zasad ni jedna od tri ponude, prema ocjeni stečajnog upravitelja, ne zadovoljava uvjete

Tri punude pristigle su na poziv za kupnju 33 posto dionica čakovečke tekstilne tvrtke Čateks. Prodaju 82.973 dionica vrijednih 3.318.920 kuna oglasio je stečajni upravitelj MTČ Tvornice čarapa, koja u svom vlasništvu već godinama ima pojedinačno najveći udjel u Čateksu. Dionice nominalne vrijednosti 200 kuna ponuđene su po početnoj cijeni od četrdeset kuna.

Na tim dionicama upisano je založno pravo u korist vjerovnika Societe Generale - Splitska banka d.d., koje prestaje nakon prodaje i uplate cijene. Rok za javni poziv istekao je 10. studenog, a zasad ni jedna od tri ponude, prema ocjeni stečajnog upravitelja Želimira Uršulina, ne zadovoljava željene uvjete. O tome će se obaviti razgovor s vjerovnikom. Među zainteresiranima su i mali dioničari Čateksa, koji su 2010. već kupili tridesetak posto dionica od Hrvatskog fonda za privatizaciju, koje su bile rezervirane za nasljednike nekadašnjih vlasnika, čime su tada skupili šezdesetak posto udjela.

Čateks ima oko 360 zaposlenih i posluje s gubitkom. U prvih devet mjeseci ove godine prodaja na inozemnom tržištu povećana je za 31 posto, no na domaćem je smanjena za čak 40 posto. Direktor Davor Sabolić je u izvješću o poslovanju u prvom polugodištu istaknuo da je gubitak posljedica povećanih materijalnih troškova i prodaje robe u klasi sa zaliha, što je s padom prodaje značajno utjecalo na negativan rezultat poslovanja. Pad prihoda na domaćem tržišti posljedica je toga što još nisu zaživjele najave o velikim poslovima za državne institucije.

Osim dionica, stečajni upravitelj MTČ Tvornice čarapa ponudio je nedavno na javnoj dražbi pokretnine i nekretnine propale Čaraparije, od zgrade, skladišta i dvorišta, za početnu cijenu od 28.868.400 kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije