Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus u Hrvatskoj

I dalje visoka brojka zaraženih: Imamo 1673 nova slučaja. Preminulo je 10 osoba

Pojačana testiranja na COVID-19 ispred šbenske opće bolnice
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/4
25.03.2021.
u 10:30

Do danas je ukupno testirano 1,503,437 osoba, od toga 8396 u posljednja 24 sata

U posljednja 24 sata zabilježena su 1673 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 8407. Među njima je 1071 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 100 pacijenata. Preminulo je 10 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 262.309 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 5838 preminulo, ukupno su se oporavile 248.064 osobe, od toga 856 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji su trenutačno 26.694 osobe.

Do danas je ukupno testirano 1,503.437 osoba, od toga 8396 u posljednja 24 sata.

Video: Cijepili su se Plenković, Beroš i Jandroković AstraZenecom

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar Temida
Temida
10:53 25.03.2021.

Od 2020 g. zbiva se niz bizarnih paradoksa. Bolnice ostaju prazne, a umjesto njih za naše zdravlje brine policija. Liječnici se umjesto bolesnima bave zdravima, npr.preko medija komentiraju plesače užičkog kola. Osoblje bolnica derneči i vježba plesne koreografije za tik-tok, uz preko sto tisuća objavljenih zdravstvenih usluga manje. Rizični pojedinci, koji su uvijek u sezoni morali paziti na sebe ostankom doma, maskom ili iglom, postali su, skupa s policijom i liječnicima, opsjednuti zdravim ljudima, zahtijevajući da ti ljudi ostanu doma, maskiraju se ili cijepe. Mediji su napravili senzaciju od običnog prirodnog procesa - starenja i obične činjenice da na kraju tog procesa neki završe na respiratoru ili umru. Dežurni ljudskopravaši, koji bi inače divljali na krivi pogled prema geju, šute ko bubice dok se većini gaze temeljna prava i slobode. Establišment vrišti da hara strašan virus - posebno opasan za starce, dok se starci bezbrižno gužvaju u shoping centrima. Vodi se sumanuta kampanja za cijepljenje protiv nečega što debela većina ni ne zna da ima. Softveraš je postao medijska zvijezda za pitanja virolgije. Migranti nekontrolirano ulaze u zemlje, a domaćima se uvode dodatne kontrole - kovid putovnice. Kad s pravom pitate što se događa, parizer jurišnici vas optužuju za vjeru u ravnu Zemlju. Kako objasniti taj niz bizarnih paradoksa?

Avatar Temida
Temida
10:52 25.03.2021.

2020.g. vladajući su preko noći ukinuli civilizaciju i uveli fašizam. Uzmimo npr. civilizacijsko načelo prava. Što npr. znači pravo na hranu? Jel' ono znači da imate pravo otimati hranu drugima? Ne, to bi bio fašizam. Znači samo da vas drugi ne smiju spriječiti da si priskrbite hranu. Slično je s pravom na zdravlje. Ono znači da vas drugi ne smiju spriječiti da zaštitite vlastito zdravlje. No vladajući danas tumače ta prava kao prava na otimanje tuđe hrane i tuđeg zdravlja. Naime, korona rizični su potpuno slobodni zaštititi vlastito zdravlje tako da ostanu doma, dezinficiraju se, maskiraju, cijepe, itd. Pa i uz pomoć vladajućih. Nitko ih dakle ne priječi u ostvarenju prava na zdravlje. No umjesto da rizičnima pomognu u ostvarenju tog prava, vladajući su uveli fašizam i počeli otimati zdravlje drugima. Npr. onkološkim i inim bolesnicima koji su zbog mjera ostvarili preko sto tisuća zdravstvenih usluga manje (u RH). Počeli su otimati i hranu. Radnicima u sportu, turizmu, ugostiteljstvu, itd. Počeli su otimati i slobodu svima nama. Slobodu neometanog disanja, druženja, putovanja, izlaska iz kuće. Dakle preko noći su civilizaciju pretvoriti u fašizam. Zlouporabom represije provode zakon jačega, baš poput nekadašnjih fašista. Zato je potrebno pokrenuti Nürnberški proces 2 i kazniti te fašiste za svo zlo koje su napravili građanima.

Avatar FrancJunior
FrancJunior
10:59 25.03.2021.

Kod brojke od 3000 dnevno zarazenih, treba poceti razmisljati o "opreznom" otvaranju svih objekata!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije