Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
josip perković:

'U Münchenu očekujem brzo suđenje i slobodu!'

Josip Perković nakon odobrenja izručenja Njemačkoj
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
22.01.2014.
u 08:29

Ne uspijem li s Ustavnim sudom, stalo mi je da se ovo što prije okonča, u Zagrebu o mom slučaju više nema smisla pričati

Josip Perković, nekoliko minuta nakon što je dobio vijest o izručenju, nije zvučao zabrinuto. Kao da je vijest imala i olakšavajući učinak, jer suočio se sa sudskom odlukom pa se smanjila i neizvjesnost koja ga je zaokupljala prošlih pola godine. Zvučao je kao da je “prelomio” taj događaj i okreće novu stranicu.

– Dobro sam. Nažalost, nije se dogodilo ništa neočekivano i spektakularno, nisam se zanosio ni nerealnim očekivanjima, no ipak sam se nadao da hrvatsko pravosuđe neće biti tako jalovo kada sam ja u pitanju – rekao je za Večernji list J. Perković i dodao da će njegov odvjetnik Nobilo sada pokrenuti ustavnu tužbu, tako da i dalje budu u bitki.

Što ako ne uspije ni taj, zadnji pravni potez?, glasilo je novo pitanje Perkoviću, a on je brzo odgovorio, čak i u veselijem tonu:

– A onda ćemo se vidjeti u Münchenu. Kada nakon suđenja iziđem iz njemačkog zatvora. Idemo korak po korak, no ne uspije li stvar s Ustavnim sudom RH, stalo mi je da se ovo što prije okonča, jer u Zagrebu o mom slučaju više i nema previše smisla pričati, tako je kako je.

Očekuje li, završi li na kraju u Münchenu, kratko ili brzo suđenje?

– Ako već odem u München, očekujem brzo suđenje, jer Nijemci su, koliko znam, spremni za to suđenje i trebalo bi sve brzo završiti. A ja, naravno, očekujem da se potvrdi moja apsolutna neumiješanost u ono za što me se optužuje – zaključio je Perković.

Komentara 60

DU
Deleted user
09:15 22.01.2014.

Kaj god, dragi naš Joža. Nemoj nas i ti zavitlavati. Dosta je tzv. premijer od nas i cijele Hrvatske zbog tebe više od pola godine pravio budalu pred Europskom komisijom. Ako zbilja misliš kako stoji u naslovu ove ijesti, štoo se onda nisi odmah nakon 1. srpnja sam dobrovoljno javio sudu u Muenchenu?! Da, javio bi se kad bi imao tri čiste.

PA
paprikaš
09:12 22.01.2014.

Perkoviču vrijeme je da se klupko poćinje odmotavati.Reci ko je bio na vrhu hobotnice

Avatar politicar_nije_zanimanje
politicar_nije_zanimanje
08:33 22.01.2014.

Zašto onda odmah nisi otišao?? Već si inzistirao da te drugovi spašavaju uništavajući pritom ugled RH!! Ne trebaš se vraćati, štoviše odaj sve i dokaži da voliš HR tako da pomogneš počistiti od KPJotovskog lopovskog kartela!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije