Naslovnica Vijesti Crna kronika

I. B. Kudriću osam godina zatvora za silovanje i smrt punice

"Ako si pošteno presudila, neka ti je blagoslovljeno sve do dvanaestog kolina, ako nisi, onda neka ti je prokleto sve!"
29. travnja 2010. u 09:28 4 komentara 141 prikaza
ivan kudrić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

SPLIT - Ivan Božić Kudrić (55) osuđen je danas nepravomoćno na osam godina zatvora zbog silovanja i smrti punice Ive V. (83) početkom prosinca prošle godine u Neoriću.

- Ako si pošteno presudila neka ti je blagoslovljeno sve do dvanestog kolina, a ako nisi onda neka ti je prokleto - odgovorio je Božić Kudrić sutkinji kada ga je pitala ima li što reći nakon obrazlaganja presude.

Od zadobivenih ozljeda starica je preminula u splitskoj bolnici nakon šest dana, a smrt je nastupila kao posljedica gušenja. Nasrnuo je na nju u dimnjoj kuhinji nakon što je spremio stoku u tor. Iako je negirao silovanje, ozljede nastale na vanjskom i unutranjem dijelu spolovila dokazuju da je ipak došlo do nasilnog spolnog odnosa.

- Doktor laže! Da sam j... babu, k.... bi mi bio unutra, to valjda i sama znaš - objasnio je Božić Kudrić sutkinji.

Iako u staričinoj vagini nije nađena sperma, u brisu je pronađen njegov kromosom. Doktorica i Marta V. koje su prve pronašle nesretnu Ivu kazale su da je ležala u krevetu, a kada su podignule pokrivač vidjele su da su joj najlonke navučene, ali da su joj gačice spuštene i zamrljane krvlju. Tragovi krvi nađeni su i na donjem rublju njezina zeta.

Kao olakotnu okolnost sud je Božiću Kudriću uzeo raniju neosuđivanost, a kao otegotnu okolnost pripisali su mu bešćutnost, budući su živjeli u istom domaćinstvu te je ona najmanje od njega mogla očekivati takvo što.

ACI Marine
Nautički turizam
Stigle megajahte - u hrvatske marine se u pet dana privezalo 55 jahti dužine između 24 i 180 metara

A1 izdvaja za Vas

  • čombe:

    Ovo je upravo nevjerojatno, van pameti i mozga da se jednom najobičnijem ljudskom šljamu dopušta skrivanje lica od javnosti umjesto da ga se razgoliti do kraja i da cijela nacija vidi kakvo smeće je živjelo u njihovoj sredini ... Mislim ... prikaži još!m da je krajnje vrijeme da se prestane više sa skrivanjem lica koji su se na bilo koji način ogriješila o zakon ...

  • Tupislav:

    Da nije kriv a pokriva facu... Dok ranije nije osuđivan.. Nesto mi tu ipak smrdi !!!

  • Mladen Miletić:

    Starci su jeftiniu Hrgastoj mozes ih i hebati i ubiti za sitnu kaznicu ! Svi smo jednaki pred sudom naravno, Za ubojstvo 3 godine i silovanje 5 naravno 50% od toga öe odlezati ako ga Mesic ne pomiluje . Dali ... prikaži još!i je stara bila rodbina od suca dali bi tako prosao ? Zna se ali neprica se . poneki koji trefiku obiju drugi puta dobiju takovu kaznu !