Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presuda za obljubu

I. B. Kudriću osam godina zatvora za silovanje i smrt punice

ivan kudrić
Ivo Čagalj/PIXSELL
29.04.2010.
u 09:28

"Ako si pošteno presudila, neka ti je blagoslovljeno sve do dvanaestog kolina, ako nisi, onda neka ti je prokleto sve!"

SPLIT - Ivan Božić Kudrić (55) osuđen je danas nepravomoćno na osam godina zatvora zbog silovanja i smrti punice Ive V. (83) početkom prosinca prošle godine u Neoriću.

- Ako si pošteno presudila neka ti je blagoslovljeno sve do dvanestog kolina, a ako nisi onda neka ti je prokleto - odgovorio je Božić Kudrić sutkinji kada ga je pitala ima li što reći nakon obrazlaganja presude.

Od zadobivenih ozljeda starica je preminula u splitskoj bolnici nakon šest dana, a smrt je nastupila kao posljedica gušenja. Nasrnuo je na nju u dimnjoj kuhinji nakon što je spremio stoku u tor. Iako je negirao silovanje, ozljede nastale na vanjskom i unutranjem dijelu spolovila dokazuju da je ipak došlo do nasilnog spolnog odnosa.

- Doktor laže! Da sam j... babu, k.... bi mi bio unutra, to valjda i sama znaš - objasnio je Božić Kudrić sutkinji.

Iako u staričinoj vagini nije nađena sperma, u brisu je pronađen njegov kromosom. Doktorica i Marta V. koje su prve pronašle nesretnu Ivu kazale su da je ležala u krevetu, a kada su podignule pokrivač vidjele su da su joj najlonke navučene, ali da su joj gačice spuštene i zamrljane krvlju. Tragovi krvi nađeni su i na donjem rublju njezina zeta.

Kao olakotnu okolnost sud je Božiću Kudriću uzeo raniju neosuđivanost, a kao otegotnu okolnost pripisali su mu bešćutnost, budući su živjeli u istom domaćinstvu te je ona najmanje od njega mogla očekivati takvo što.

Komentara 4

ČO
čombe
12:34 29.04.2010.

Ovo je upravo nevjerojatno, van pameti i mozga da se jednom najobičnijem ljudskom šljamu dopušta skrivanje lica od javnosti umjesto da ga se razgoliti do kraja i da cijela nacija vidi kakvo smeće je živjelo u njihovoj sredini ... Mislimm da je krajnje vrijeme da se prestane više sa skrivanjem lica koji su se na bilo koji način ogriješila o zakon ...

TU
Tupislav
10:49 29.04.2010.

Da nije kriv a pokriva facu... Dok ranije nije osuđivan.. Nesto mi tu ipak smrdi !!!

MM
Mladen Miletić
15:16 29.04.2010.

Starci su jeftiniu Hrgastoj mozes ih i hebati i ubiti za sitnu kaznicu ! Svi smo jednaki pred sudom naravno, Za ubojstvo 3 godine i silovanje 5 naravno 50% od toga öe odlezati ako ga Mesic ne pomiluje . Dalii je stara bila rodbina od suca dali bi tako prosao ? Zna se ali neprica se . poneki koji trefiku obiju drugi puta dobiju takovu kaznu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije