Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON EUROPSKE UNIJE

I Austrija najavila najavila zabranu korištenja Tik Toka na službenim mobitelima vladinih djelatnika

SAD sve bliže odluci o zabrani TikToka
Foto: Joly Victor/ABACA
1/3
10.05.2023.
u 15:35

Austrijska televizija ORF je istaknula kako je Europska komisija krajem veljače ove godine svojim djelatnicima zabranila korištenje Tik Toka na službenim mobitelima i prijenosnim računalima

Gotovo svi austrijski mediji danas su izvijestili da je ministar unutarnjih poslova Austrije iz Narodne stranke (ÖVP) Gerhard Karner najavio zabranu korištenja kineske aplikacije Tik Tok na službenim mobitelima djelatnika austrijske savezne Vlade. Kako je Karner naglasio ta se zabrana neće odnositi na privatne mobilne telefone. To znači, kako navode mediji da će vladini politički dužnosnici i dalje smjeti koristiti Tik Tok u privatne svrhe.


Austrijska televizija ORF je istaknula kako je Europska komisija krajem veljače ove godine svojim djelatnicima zabranila korištenje Tik Toka na službenim mobitelima i prijenosnim računalima. Nekoliko europskih država je nakon toga također najavilo zabranu Tik Toka i pokrenulo lavinu zabrana ove omiljene kineske aplikacije. Posebice među mladima. Popularni Tik Tok ima širom svijeta  oko milijardu korisnika.


Ono što posebno brine brojne države i državne organe vlasti je zaštita podataka. Točnije rečeno strah da bi kineska država mogla imati ili si osigurati pristup Tik Tokovoj matičnoj kući ByteDance, a time i važnim državnim informacijama i podacima. Austrijski ministar unutarnjih poslova Karner je rekao kako će savezna Vlada sve informacije vezano uz gore najavljenu zabranu proslijediti i čelnicima austrijskih saveznih pokrajina i općina.

VIDEO: Detalji stravičnog ubojstva u Njemačkoj: TikTok svađa pretvorila djevojčice u ubojice?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije