Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

HZZO poziva građane: Ne nasjedajte prevarantima!

HZZO je u proteklih nekoliko godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a
01. kolovoza 2014. u 11:19 5 komentara 2907 prikaza
gost,kucanje,vrata
Foto: Thinkstock

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) objavilo je upozorenje građanima da ne nasjedaju na pokušaje prijevare različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate na kućnim adresama građana.

Jučerašnji slučaj iz Vinkovaca u kojemu je ženskoj osobi prodan tlakomjer uz tvrdnju da je jedna među odabranim pacijentima prema preporuci njezine obiteljske doktorice, pokazuje da prevaranti ne odustaju od pokušaja da izvuku novac od naivnih građana. HZZO je u proteklih nekoliko godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, nudeći pri tome različite usluge i aparate, čak tražeći novčani polog i PIN bankovnih kartica. Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom niti preporukom bilo kakvih proizvoda. Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih aparata napominju iz HZZO-a te građane koji se nađu u spomenutim situacijama pozivaju da pokušaj prijevare prijave policiji.

>>Starici ponudili masažer i masažu pa je okrali

>>Prodale starici masažer od 7000 kuna, a vrijedi tek 159 kuna

VELIKA TUGA
Preminuo Damir iz ŽNV: Bio je samohrani otac koji je prije 14 godina postao udovac
Konzum
NOVO NORMALNO
Mijenjanje navika? Kako je nemoguće postalo moguće
 • konj.kiki:

  Povedite vi računa, da te firme, ne regrutiraju jadnu nezaposlenu raju, gotovo legalno za te poslove. Što je drugačije sa Allianc osiguranjima i slično. Te brojnim tvrtkama za jeftiniju struju i zastupanje mobilnih telefonija?

 • zahira45:

  hahhahah...koliko naivan moraš biti pa uz sve i da daš pin kartice. Ahhh...lijepi moj narode!

 • Avatar Veljko_Veseljko
  Veljko_Veseljko:

  HZZO je na ovaj način pozvao ljude da ne nasjedaju niti njima samima.