Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lažni trgovci

HZZO poziva građane: Ne nasjedajte prevarantima!

gost,kucanje,vrata
Foto: Thinkstock
01.08.2014.
u 11:19

HZZO je u proteklih nekoliko godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) objavilo je upozorenje građanima da ne nasjedaju na pokušaje prijevare različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate na kućnim adresama građana.

Jučerašnji slučaj iz Vinkovaca u kojemu je ženskoj osobi prodan tlakomjer uz tvrdnju da je jedna među odabranim pacijentima prema preporuci njezine obiteljske doktorice, pokazuje da prevaranti ne odustaju od pokušaja da izvuku novac od naivnih građana. HZZO je u proteklih nekoliko godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, nudeći pri tome različite usluge i aparate, čak tražeći novčani polog i PIN bankovnih kartica. Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom niti preporukom bilo kakvih proizvoda. Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih aparata napominju iz HZZO-a te građane koji se nađu u spomenutim situacijama pozivaju da pokušaj prijevare prijave policiji.

>>Starici ponudili masažer i masažu pa je okrali

>>Prodale starici masažer od 7000 kuna, a vrijedi tek 159 kuna

Komentara 5

KK
konj.kiki
11:32 01.08.2014.

Povedite vi računa, da te firme, ne regrutiraju jadnu nezaposlenu raju, gotovo legalno za te poslove. Što je drugačije sa Allianc osiguranjima i slično. Te brojnim tvrtkama za jeftiniju struju i zastupanje mobilnih telefonija?

ZA
zahira45
12:03 01.08.2014.

hahhahah...koliko naivan moraš biti pa uz sve i da daš pin kartice. Ahhh...lijepi moj narode!

Avatar Veljko_Veseljko
Veljko_Veseljko
12:25 01.08.2014.

HZZO je na ovaj način pozvao ljude da ne nasjedaju niti njima samima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije