Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NABAVNE

HZZO odlučio: PCR i serološko testiranje na COVID-19 će biti jeftinije

BRZO TESTIRANJE antigenskim testom moguće je sada obaviti i kod kuće, ali konačnu dijagnozu mora ipak dati liječnik
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
28.05.2021.
u 17:00

Radi zapošljavanja što većeg broja doktora medicine u zdravstvenom sustavu HZZO će i nadalje financirati rad doktora medicine bez specijalizacije.

Cijene PCR i seroloških testiranja koje HZZO plaća svojim ugovornim ustanovama snižene su pa će PCR test na covid-19 iznositi 382,92 kune a serološkog testa po vrsti specifičnih protutijela 121,30 kuna, odlučilo je u petak Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Potreba promjene cijena za dijagnostičke testove na bolest COVID-19 utvrđena je nakon provedene analize u zdravstvenim ustanovama o nabavnim cijenama reagensa te radi utvrđenih povoljnijih cijena reagensa za PCR test kao i osiguravanja što veće dostupnosti seroloških testiranja u skladu s propisanim indikacijama, priopćili su iz HZZO-a.

Radi zapošljavanja što većeg broja doktora medicine u zdravstvenom sustavu HZZO će i nadalje financirati rad doktora medicine bez specijalizacije.

Stoga je donesena odluke o izboru doktora medicine bez specijalizacije za koje će se financirati rad pod nadzorom u 2021. te je u prijedlogu Liste prvenstva uvršteno šest kandidata. Nastavlja se i financiranje rada pripravnika - doktora medicine, magistara farmacije i magistara medicinske biokemije i laboratorijske medicine za koje će se financirati pripravnički staž osnovom Javnog natječaja iz 2021.

Svi pristigli zahtjevi zadovoljavaju formalne uvjete te je u sustav financiranja uvršteno 13 kandidata i to četiri doktora medicine, jedan magistar farmacije i osam magistara medicinske biokemije i laboratorijske medicine.

Nakon provedenih natječaja, ugovorne zdravstvene ustanove i drugi ugovorni subjekti HZZO-a sklopit će ugovore o radu s odabranim kandidatima, na osnovi kojih će HZZO u najkraćem roku sklopiti ugovore o financiranju s ugovornim zdravstvenim ustanovama i drugim ugovornim subjektima HZZO-a, navodi se u priopćenju.

VIDEO: Cijepljenje će trajati dok se ne cijepi više od tri milijuna građana

Ključne riječi

Komentara 4

EP
Epil
18:02 28.05.2021.

Sad kad su u vise od godinu dana nalupali na desetke milijuna od preskupih beskorisnih testova za koje su odredili da su zivotno pouzdani, sad ce malo eto smanjiti. E moji sitnozubi, niti jedan test nisam nikada napravio, niti cu, nece od mene lipe vidjeti.

AA
aabbcc
09:35 29.05.2021.

Provjerite kod mene je na cijenu prc-a dodatno + cijena digitalizacije istog ako hocete kao EU putnu isprave na 24 sata.

NA
Nadalinaaa
20:29 28.05.2021.

Što je rekao tvorac PCR testa Kary Mullis? Naravno da naši liječnici i "autoriteti" znaju da je rekao kako se taj test ne može koristiti u dijagnostičke svrhe, ali nema veze! Kao da je istina bitna kad se radi na Velikom Resetu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije