Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dopunsko osiguranje

HZZO: Građani, polica se može poslati i poštom

hzzo
Ivo Čagalj/PIXSELL
15.01.2011.
u 18:15

Nakon što se popuni ponuda, za dva tjedna kući stiže polica, iskaznica i uputa o mogućnostima načina uplate premije.

– Građani mogu ponude poslati poštom, mogu ih ubaciti u za to previđene kutije u područnim uredima HZZO-a i u domovima zdravlja. U roku od dva tjedna na kućnu adresu stići će im polica, iskaznica i uputa o ispunjavanju uplatnice i mogućim načinima plaćanja premije. "Rupe" u osiguranju nema jer svi ugovorni partneri HZZO-a dnevno dobivaju podatke o vrijedećim policama. Čekanje na šalterima, gužve i nepregledni redovi radi obnove police dopunskog osiguranja apsolutno su nepotrebni – poručio je danas na konferenciji za novinare direktor HZZO-a Tihomir Strizrep.

Umirovljenici mogu također premiju uplaćivati izravno iz mirovine putem administrativne zabrane. Treba popuniti formular, predati u HZZO, koji će bez naknade plaćanje premije iz mirovine urediti sa Zavodom za mirovinsko osiguranje. Ponude i administrativne zabrane mogu se nabaviti u područnim uredima i ispostavama HZZO-a, u domovima zdravlja i na www.hzzo-net.hr.

Za one koji, unatoč svemu, žele to učiniti osobno, djelatnici na šalterima HZZO-a radit će dulje, radnim danom od 7 do 19, a subotom, počevši od danas, od 7 do 13 sati. Kako je uvedeno obnovljivo osiguranje građani, dobivaju policu i iskaznicu bez datuma do kada vrijedi osiguranje pa dogodine u ovo vrijeme gužvi neće biti. Tko želi dopunsko prekinuti, mora o tome HZZO obavijestiti ranije. Novim sustavom HZZO je uštedio gotovo 20 milijuna kuna. U siječnju istječe 570.000 polica, dosad ih je obnovljeno 350.000 te je sklopljeno i oko 15.000 novih, rekao je dr. Strizrep.

Komentara 4

BA
baš
18:52 15.01.2010.

Evo ja sam recimo morao nakon što sam predao početkom prosinca 2009. prije nekoliko dana osobno otići i tražiti svoju policu i iskaznicu. Zbog čega je niko nije u roku 4 tjedna poslao? To je duplo više od 2 tjedna. Vjerojatno će na ovaj način biti zaprimljen i obrađen najveći broj osiguranika ali što ako se npr. baš moj zagubi? Što ako sam u međuvremenu u potrebi otići liječniku, na operaciju ili slično? Hoću li ja morati hodati i \"nabrijane\" službenice gledati i tražiti od njih policu kako bih dokazao drugima da sam osiguran? Na taj način sam zakinut a vjerojatno i ponižen, jer ostaje osjećaj da su \"svi\" uspjeli ostvariti svoje pravo samo ja nisam (na taj način se to gleda, malo tko će reći vidi on je stvarno sada u nepovoljnijem položaju). I tako jedan po jedan nizaju se propusti, malo zakači ovoga malo onoga ali svima skupa nam nije dobro. Daokaz o zaprimanju i dokaz o uručivanju i to na vrijeme, ne kada ti istekne staro osiguranje, ne na način da ideš sam tražiti i ne na način da imaš godinu dana prije toga 12 redovitih uplata, a 13-u si morao uplatiti prisilno kasnije. Zašto tako, zašto se ono što plaćam još više umanjuje? Zar u 130 kn koje dodatno plaćam nije uračunat i trošak iskaznice, zaprimanja i slanja? Zar sada i to treba prevaliti na naša leđa i trošak?

Avatar Romano37
Romano37
19:46 15.01.2010.

Poradi čega nam je HZZO zagorčao život ? Prva informacija podastrta javnosti od čelnika HZZO-a govorila je o uštedi 5 mil kuna. Kako je gnjev građana rastao, iznosi uštede su se stalno povečavali, prvo na 10 mil. kuna, a sada čujem govore o uštedi od 20 mil.kuna. Što li će ovi velikoumni zdravstvenjaci učiniti za promidžbu vlastite neučinkovitosti.

DE
demokršćanin
20:46 15.01.2010.

MOJA PROVJERENA INFORMACIJA! Tvrdnja da :polica,iskaznica i obavijest o načinu plaćanja stiže na kućnu adresu,je netočna.Ova sva tri dokumenta ne stižu na kućnu adresu niti nakon mjesec dana od predaje ponude HZZO-u.RADI TOGA potrebno je otići u HZZO i podignuti novu policu.Sa takvom policom moguće je kod liječnika opće prakse dobiti sve povlastice kao da imate novu iskaznicu.Prema informaciji na šalteru HZZO-a iskaznica i uputa o načinu plaćanja stići će na kućnu adresu naknadno,ali ne znaju koliko vremena je za to potrebno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije