Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

HZMO ponovno rasprodaje nekretnine, stanovi već od 50.000 kuna

Prodaju se stanovi u Zagrebu, Puli, Karlovcu, Osijeku, Rijeci te u brojnim drugim gradovima i mjestima
15. siječnja 2020. u 13:41 1 komentara 1368 prikaza
stanovi
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje raspisao je novi natječaj za prodaju 64 nekretnine diljem Hrvatske.

stanovi Rok do 19. prosinca Država prodaje stanove. Pogledajte što se nudi, cijena već od 20.100 kn

Prodaju se stanovi u Zagrebu, Puli, Karlovcu, Osijeku, Rijeci te u brojnim drugim gradovima i mjestima.

Cijene stanova variraju, a u Belom Manastiru se stan može kupiti već za 50.000 kuna dok se na atraktivnijim lokacijama, poput Vele Luke ili Mokošice, mora izdvojiti od 400 do 500 tisuća kuna, piše poslovni.hr.

Iz Zavoda za mirovinsko osiguranje ističu da se stanovi prodaju u zatečenom stanju prema principu viđeno – kupljeno, kao i da su stanovi za koje je naznačeno da su u posjedu prodavatelja (HZMO-a), ali u zemljišnim knjigama nisu upisani kao njegovo vlasništvo, što pak ne utječe na pravo vlasnika da raspolaže svojom nekretninom. U tome kontekstu kupac preuzima obvezu upisa stana u zemljišne knjige, pri čemu će Zavod kupcima predati stanove u posjed i pružiti svu potrebnu pomoć oko njihova upisa u zemljišne knjige.

Ilustracija Raste prodaja obiteljskih kuća Kvadrat kuće u Dubrovačko-neretvanskoj županiji vrijedi kao njih 27 u Vukovarsko-srijemskoj

Ponuditelji su dužni uplatiti jamčevinu koja iznosi deset posto početne cijene stana, u korist državnog proračuna. Izabranom ponuditelju uplaćena jamčevina uračunava se u cijenu, a ostalim ponuditeljima Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje vratit će jamčevinu u roku od 30 dana od dana donošenja odluke o odabiru ponude.

Natječaj je otvoren do 22. siječnja, a ponude će se otvarati 28. siječnja, u 10.15 sati, u prostorijama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (Zagreb, A. Mihanovića 3, drugi kat, dvorana A), a otvaranju ponuda mogu nazočiti samo ponuditelji osobno, ili opunomoćeni predstavnici ponuditelja.

Norveška rukometna reprezntacija
Hrvatska u finalu
Pogledajte što norveški mediji pišu nakon poraza, još ne mogu vjerovati da neće u finalni boj
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj