Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi natječaj

HZMO ponovno rasprodaje nekretnine, stanovi već od 50.000 kuna

stanovi
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
15.01.2020.
u 13:41

Prodaju se stanovi u Zagrebu, Puli, Karlovcu, Osijeku, Rijeci te u brojnim drugim gradovima i mjestima

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje raspisao je novi natječaj za prodaju 64 nekretnine diljem Hrvatske.

Prodaju se stanovi u Zagrebu, Puli, Karlovcu, Osijeku, Rijeci te u brojnim drugim gradovima i mjestima.

Cijene stanova variraju, a u Belom Manastiru se stan može kupiti već za 50.000 kuna dok se na atraktivnijim lokacijama, poput Vele Luke ili Mokošice, mora izdvojiti od 400 do 500 tisuća kuna, piše poslovni.hr.

Iz Zavoda za mirovinsko osiguranje ističu da se stanovi prodaju u zatečenom stanju prema principu viđeno – kupljeno, kao i da su stanovi za koje je naznačeno da su u posjedu prodavatelja (HZMO-a), ali u zemljišnim knjigama nisu upisani kao njegovo vlasništvo, što pak ne utječe na pravo vlasnika da raspolaže svojom nekretninom. U tome kontekstu kupac preuzima obvezu upisa stana u zemljišne knjige, pri čemu će Zavod kupcima predati stanove u posjed i pružiti svu potrebnu pomoć oko njihova upisa u zemljišne knjige.

Ponuditelji su dužni uplatiti jamčevinu koja iznosi deset posto početne cijene stana, u korist državnog proračuna. Izabranom ponuditelju uplaćena jamčevina uračunava se u cijenu, a ostalim ponuditeljima Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje vratit će jamčevinu u roku od 30 dana od dana donošenja odluke o odabiru ponude.

Natječaj je otvoren do 22. siječnja, a ponude će se otvarati 28. siječnja, u 10.15 sati, u prostorijama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (Zagreb, A. Mihanovića 3, drugi kat, dvorana A), a otvaranju ponuda mogu nazočiti samo ponuditelji osobno, ili opunomoćeni predstavnici ponuditelja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije