Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isplata u dva dijela

HZMO kreće s isplatom dodatka umirovljenicima, no neki ga neće danas dobiti

Karlovački umirovljenici lijepo proljetno vrijeme koriste za boravak na svježem zraku
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
13.05.2022.
u 07:43

Od predviđenih 735 tisuća primatelja dodatka, danas će novac dobiti 633 tisuće

Zavod za mirovinsko osiguranje danas kreće s isplatom dodatka umirovljenicima. Isplata je predviđena u dva dijela, a dok će se prva tranša isplatiti automatski, u drugoj korisnici moraju dostaviti dokumente HZMO-u.

Od predviđenih 735 tisuća primatelja dodatka, danas će novac dobiti 633 tisuće. Riječ je o ljudima koji su cijeli staž odradili u Hrvatskoj, pa je isplata manje komplicirana, piše Mirovina.hr

Preostali će umirovljenici novac dobiti u drugoj isplati koja se očekuje u srpnju. Oni su, naime, korisnici hrvatske mirovine koji imaju staž u inozemstvu. Ako od inozemnog staža, uz hrvatske mirovine, primaju i mirovinu iz inozemstva, morat će HZMO-u dostaviti podatak o iznosu inozemne mirovine za ožujak 2022. godine u neto iznosu. Dokaz može biti potvrda banke ili inozemnog nositelja osiguranja.

Isti se formular mora ispuniti i ako ne primaju mirovinu od inozemnog staža. U tom slučaju, potrebno je označiti “Izjavljujem da ne primam inozemnu mirovinu”.

Obrazac, koji se može pronaći ovdje, može se ispuniti preko interneta ili u najbližoj ispostavi HZMO-a i popuniti "Tiskanicu za dostavu podataka o visini inozemne mirovine". Rok za predaju je 30. lipnja

Isti je postupak, naime, bilo potrebno obaviti i prošle godine kod isplate COVID dodatka.

Komentara 1

Avatar VLbriše
VLbriše
08:10 13.05.2022.

Koji crni obrasci , kao da im dajete milijune. Ako znate tko prima mirovinu i koliko daj mu što ga pripada i šlus . Tjerate stare i nemoćne u problem kak bi dobili par stotina kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije