Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preliminarni nalaz:

HZJZ: Splićanin nije umro od gripe!

hitna pomoć
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
21.01.2015.
u 20:04

Što je uzrok smrti, tek treba utvrditi. Bit će obavljeni testovi na različite virusne infekcije, a konačni rezultati će se znati za nekoliko dana

Splićanin koji je preminuo u ponedjeljak u splitskom KBC-u nije imao gripu! U četvrtak se izravno u Dnevnik RTL televizije javila epidemiologinja HZJZ- a u Zagrebu koja je demantirala da je 37-godišnjak imao virus gripe, kako su posumnjali splitski liječnici koji su poslali uzorak krvi na analizu.

Što je uzrok smrti, tek treba utvrditi, testovi će se obaviti na različite virusne infekcije, a konačni rezultati će se znati za nekoliko dana. Na mjesnom groblju u Okrugu Gornjem na Čiovu, obavljen je pokop 36-godišnjaka kojeg su u subotu zaprimili u bolnici s virusnom infekcijom. Stanje mu se iz sata u sat rapidno pogoršavalo, otkazivali su mu jedan po jedan organ i unatoč naporu tima desetak splitskih specijalista, život mu nisu uspjeli spasiti.

Dr. Nenad Karanović, voditelj Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC-a Split potvrdio nam je kako trenutno u splitskoj bolnici nitko s virusom nije životno ugrožen pa za sada ne strahuju da bi se slučaj mogao ponoviti.

Dr. Dijana Novković, voditeljica Službe za epidemiologiju HZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije kaže da trenutačno imaju 200 registriranih slučajeva gripe. Jedina prava preventiva je cijepljene, kaže i upozorava, ako dobijete gripu, shvatite je ozbiljno.

>> Splićanin u subotu primljen u bolnicu, dva dana poslije preminuo od gripe?

Komentara 5

DU
Deleted user
20:48 21.01.2015.

Tko će odgovarati za dezinformaciju i za širenje panike među ljudima'' koji se nisu cijepili''?

Avatar Maslina
Maslina
23:03 21.01.2015.

Možda se cijepio protiv gripe pa je od toga umra! Širite paniku,a još niste otkrili uzrok smrti!Nisu vam baš sve vide u glavi na mistu ...

Avatar dmitarX
dmitarX
21:51 21.01.2015.

Zašto onda govorite da je umro od gripe? I to još liječnici.. Valjda sva dijagnoza koju znaju je ni više ni manje - gripa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije