Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Misteriozna smrt

Splićanin u subotu primljen u bolnicu, dva dana poslije preminuo od gripe?

KBC hitna SPlit
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
20.01.2015.
u 09:20

Ako se zaista utvrdi da je pacijent preminuo od posljedica gripe, bit će to prvi smrtni slučaj od gripe u ovoj godini

Mladi Splićanin preminuo je na Jedinici intenzivnog liječenja (JIL)  jučer ujutro, a sumnja se da je podlegao zbog virusne infekcije, vrlo izvjesno je riječ o gripi, piše Slobodna Dalmacija.

"Riječ je o čovjeku mlađe životne dobi koji je, tvrdi rodbina, bio potpuno zdrav. Nakon što je nekoliko dana kod kuće imao povišenu temperaturu, u subotu je primljen na Kliniku za plućne bolesti KBC-a te je zatražen konzilijarni pregled internista. Nakon tog pregleda, stanje mu se vrlo brzo drastično pogoršalo i s teškom upalom pluća premješten je kod nas na JIL.

Iako smo poduzeli sve mjere liječenja koje moderna medicina poznaje, zdravstveno stanje pacijenta strahovito se brzo pogoršavalo. Priključili smo ga i na respirator, no stanje mu se nije poboljšavalo. U subotu navečer priključili smo pacijenta i na ECMO uređaj, no ni to nije dalo rezultata", rekao je za Slobodnu Dalmaciju doc. dr. Nenad Karanović, voditelj Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC-a Split.

Tjelesna temperatura pacijenta nije prelazila 38,5 stupnjeva Celzijusa, no počeli su mu zatajivati organi, od čega je na kraju i preminuo. Krv pacijenta poslana je na testiranje u Zagreb pa će se ubrzo znati je li bila riječ o gripi. 

Liječnik Karanović tvrdi da u karijeri nije imao sličan slučaj da se pacijentu iz minute u minutu drastično pogoršavalo zdravstveno stanje. Demantirano je i da je riječ o svinjskoj gripi.

>> Od gripe oboljelo 980 ljudi, doktori poručuju: morate odležati do kraja

>> Gripa se može zakomplicirati, djeci čistite nos i perite ruke

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
10:21 20.01.2015.

Ni sva suvremena medicina ne može u svakom slučaju činiti čuda, mada znam iz osobnih spoznaja da su izliječili gotovo mrtvu osobu.

MA
madmax17
11:11 20.01.2015.

Bože nikad nisam čuo ništa slično, kakva je to bolest?!

Avatar ucjena
ucjena
10:24 20.01.2015.

sta je to ljudi, koja posast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije