Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STROGO PRIDRŽAVANJE UPUTA

Preporuke HZJZ-a: Ukidaju se posjete u Domovima za starije u Zagrebu i SD županiji

Ravnatelj KBC Split stigao u Dom za starije i nemoćne
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
19.06.2020.
u 22:54

- Molimo Vas da se strogo pridržavate navedenih uputa o ukidanju posjeta iz ove obavijesti te objavljenih uputa kako bi, kao i do sada u što većoj mjeri zaštitili korisnike i zaposlenike od zaraze ovim virusom, piše na stranicama.

Zbog trenutne epidemiološke situacije Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku preporučuju da na području Splitsko-dalmatinske županije i Grada Zagreba do daljnjeg budu ukinute posjete korisnicima koji koriste uslugu smještaja u sustavu socijalne skrbi, a korisnicima ukinuti odlasci kući u posjet kako se za vrijeme boravka izvan smještaja u sustavu socijalne skrbi ne bi zarazili i prilikom povratka virus prenijeli na ostale korisnike. 

HZJZ preporučuje da lokalni stožeri u suradnji s nadležnim zavodima za javno zdravstvo prate epidemiološku situaciju na svom području te da temeljem kontinuiranih situacijskih analiza donose preporuke o daljnjem postupanju vezano uz ukidanje ili dopuštanje posjeta korisnicima smještaja u sustavu socijalne skrbi.

S obzirom na novonastalu situaciju iz HZJZ-a još jednom podsjećaju da su u svim ostalim dijelovima, izuzev preporuka o posjetima, aktualne upute objavljene na mrežnim stranicama HZJZ-a i internet stranici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

- Molimo Vas da se strogo pridržavate navedenih uputa o ukidanju posjeta iz ove obavijesti te objavljenih uputa kako bi, kao i do sada u što većoj mjeri zaštitili korisnike i zaposlenike od zaraze ovim virusom, piše na stranicama

Navode i da se obrati pozornost da se Upute za pružatelje usluge smještaja odnose na sve pružatelje usluge smještaja (uključujući smještaj u obiteljskom domu), dok se Upute za pružatelje izvaninstitucijskih usluga odnose na pružatelje usluga smještaja u udomiteljskoj obitelji, organiziranog stanovanja, boravka, savjetovanja i pomaganja, rane intervencije, psihosocijalne podrške, integracije i pomoći u kući.

Ključne riječi

Komentara 1

RO
roland
09:34 20.06.2020.

Ne ukidaju se posjete, već se ukidaju posjeti. U hrvatskom standardnom jeziku ta je imenica muškog roda i pravilno je: posjet, a u srpskom je poseta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije