Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

HŽ osnovao povjerenstvo za istragu

vlak3
Antonio Bronić/PIXSELL
21.12.2009.
u 15:01

Procijenjena je šteta, kazao je direktor HŽ Putničkog prometa Marijan Klarić, od oko tri milijuna kuna. Vozni park je star i dotrajao pa će HŽ morati u kredit kako bi nabavio nove i bolje lokomotive.

Prvi jutrošnji vlak koji je iz Siska dolazio u sastavu jedne električne lokomotive i
jednog putničkog vagona nije se zaustavio na četvrtom peronu prvog kolosijeka nego je lokomotiva udarila u grudobran čelnog kolosijeka. Ekipe policije i Hitne pomoći odmah su izišle na mjesto događaja i ozlijeđene odvezle u zagrebačke bolnice, izvijestila je glasnogovornica HŽ-a.

Upravitelj infrastrukture osnovao je povjerenstvo za istragu izvanrednog događaja koje
će utvrditi uzroke nesreće. Predstavnici HŽ Putničkog prijevoza tijekom dana obići će ozlijeđene putnike u zagrebačkim bolnicama, naglasila je Škorić. Dodala je da se ne može govoriti o uzrocima nesreće sve dok traje očevid.

Navodno su vlaku otkazale kočnice zbog hladnoće pa se nije mogao zaustaviti. Na terenu su još uvijek policijske ekipe, a pomažu im i dežurni djelatnici HŽ-a. Neki vlakovi voze otežano, neki još nisu ni krenuli, a promet se nastoji iznova normalizirati.

Procijenjena je šteta, kazao je direktor HŽ Putničkog prometa Marijan Klarić, od oko tri milijuna kuna. Izjavio je da mu je žao ozlijeđenih putnika i dodao:
- Vozni je park star i dotrajao. Morat ćemo dići kredit kako bismo nabavili nove lokomotive - požalio se Klarić i najavio da će istražno povjerenstvo ubrzo podastrijeti rezultate.

Komentara 9

JA
japa
15:41 21.12.2009.

Smrzle se kočnice! Pa kuda su otišli oni silni milioni za \"modernizaciju\" HŽ-a? Sigurno su otišli na modernizaciju žiro-računa nebrojenih HŽ-direktora!

UK
Ugo Kajvez
15:51 21.12.2009.

Rezultat korupcije i nebrige ... takav odnos ima vlada prema građanima i cijele države .....

OB
-obrisani-
15:37 21.12.2009.

nemogu svatiti gdje HŽ nađe toliko članova za osnivanje povjerenstava....možda je strojovođa zaspao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije