Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRETUKAO SUPRUGU

HVZ osudila ponašanje svoga člana: U vatrogasnim redovima neće se tolerirati nasilnici

nasilje
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, ilustracija
21.04.2020.
u 09:48

I predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je rekao kako je nasilje neprihvatljivo za HDZ i njega osobno te da će odluku o isključivanju donijeti Časni sud splitsko dalmatinskog županijskog HDZ-a u najkraćem roku.

Na slučaj solinskog gradskog vijećnika koji je u istražnom zatvoru na Bilicama pod sumnjom kako je istukao suprugu pred njihovo dvoje djece, reagirala je i Hrvatska vatrogasna zajednica, s obzirom na to da je 40-godišnjak i zapovjednik DVD-a Vranjic.

- Osuđujemo nedavno obiteljsko nasilje u kojem je sudjelovao pripadnik vatrogasne organizacije. Strogo osuđujemo ovaj kao i svaki oblik nasilja, osobito nasilje prema ranjivim skupinama te nasilje u obitelji – poručili su iz HVZ-a.

Napominju kako će prema Zakonu o vatrogastvu za svaku pravomoćnu osudu profesionalni vatrogasac biti udaljen iz službe, a kažnjavana osoba za kaznena djela protiv života i tijela ne može biti dobrovoljni vatrogasac u vatrogasnoj postrojbi.

- HVZ će poduzeti sve mjere u okviru zakonskih mogućnosti kako bi se ovakvo ponašanje sankcioniralo te time poslati jasnu poruku kako se u vatrogasnim redovima neće tolerirati nasilničko ponašanje niti je vatrogastvo djelatnost u kojoj će osobe takvog profila moći raditi – poručuju iz HVZ-a.

Supruga solinskog vijećnika primljena je u splitski KBC prošle srijede s teškim tjelesnim ozljedama. Slomljeno joj je rebro, bila je izudarana po glavi i lijevoj ruci, puna hematoma. U stanu su bili ona, suprug i njihovo dvoje djece. Nakon medicinske intervencije s djecom je otišla u sigurnu kuću.

Blaženko Boban, predsjednik solinskog HDZ-a u ponedjeljak je izvijestio kako su na telefonskoj sjednici donijeli jednoglasnu odluku o isključivanju iz stranke. I predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je rekao kako je nasilje neprihvatljivo za HDZ i njega osobno te da će odluku o isključivanju donijeti Časni sud splitsko dalmatinskog županijskog HDZ-a u najkraćem roku.

Ključne riječi

Komentara 3

MA
manipulacija
10:29 21.04.2020.

Prestrašno! Nasilje se ne može i ne smije tolerirati, niti u jednoj zajednici, bila ona politička ili kakva druga

ĐM
Đuro.Mikšić
10:29 21.04.2020.

Sviđa mi se sto je Plenkovic strog i pravedan, i sto ce se osobno on zaloziti za izbacenje iz stranke.

DD
duda.dudica
10:31 21.04.2020.

HDZ je pokazao svoj stav prema nasilju, još od slučaja Tomašević. Momci, ugodan provod iza rešetaka vam želim!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije