Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hvidra o pozivu srpskih veterana: Ni pod koju cijenu ne pristajemo na lažno mirotvorstvo

HVIDR-a Grada Zagreba protivi se i najoštrije osuđuje započetu političku manipulaciju, koja je u svojim temeljnim nakanama protivna hrvatskom domoljubnom, braniteljskom i stradalničkom korpusu u Republici Hrvatskoj, kaže Ante Tandara, predsjednik udruge
05. listopada 2016. u 16:45 22 komentara 2918 prikaza
Ante Tandara
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Mirovna inicijativa koju su pokrenuli srpski veterani, članovi Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije (UOSYU), uputivši poziv hrvatskim braniteljima za prijateljski posjet i radni sastanak u Novom Sadu, podigla je silnu buru u javnosti, osobito u braniteljskoj populaciji. Oglasila se i zagrebačka Hvidra, koja broji više tisuća hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata.

– S nevjericom gledamo i najoštrije osuđujemo još jednu manipulaciju hrvatskim dragovoljcima, braniteljima i ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj. Udruženje učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije i Savez ratnih veterana Srbije predlažu i nude zajednički susret "bratstva i jedinstva" na kojem planiraju uz "uvažavanje i poštovanje poslati poruku mira i pomirenja među narodima i političarima". HVIDR-a Grada Zagreba protivi se i najoštrije osuđuje započetu političku manipulaciju, koja je u svojim temeljnim nakanama protivna hrvatskom domoljubnom, braniteljskom i stradalničkom korpusu u Republici Hrvatskoj – kaže Ante Tandara, predsjednik udruge.

josip đakić Poruka veteranima Đakić odgovorio na poziv iz Srbije: Dok nema priznanja agresije, poklona žrtvama i pronalaska nestalih nema nikakvih razgovora rat Renata Rašović Veteranski pogled preko nišana ili pogled u budućnost

– Ni pod koju cijenu ne pristajemo na lažno mirotvorstvo onih snaga koje su pod vodstvom velikosrpske politike izvršile genocidnu agresiju na Republiku Hrvatsku i odgovorne su za pogibiju na tisuće hrvatskih branitelja i heroja Domovinskog rata, hrvatske djece i nedužnih civila. Smatramo također da navedena inicijativa ima za cilj unutarnje i međunarodno obezvrjeđivanje značaja i snage hrvatske države i njenih institucija vlasti, koje su jedine odgovorne i kompetentne za provedbu međunarodne i bilateralne suradnje te rješavanje svih posljedica proisteklih agresijom na Hrvatsku – kaže Ante Tandara, dodajući da je status i položaj hrvatskih branitelja te stradalnika Domovinskog rata u hrvatskom društvu i međunarodnom okruženju u isključivoj ingerenciji Ministarstva hrvatskih branitelja i Vlade Republike Hrvatske.

– Sagledavajući goleme žrtve branitelja i civila u Domovinskom ratu, iseljavanje hrvatskog pučanstva, razaranje i uništenje hrvatskih crkava, škola, bolnica, čitavih sela i gradova, HVIDR-a Grada Zagreba  protivi se, osuđuje i ne pristaje na ponuđene ''dobrosusjedske susrete bratstva i jedinstva'' s onima koji su izravno odgovorni za počinjena zlodjela tijekom velikosrpske agresije na našu Domovinu. Potencijalnim hrvatskim pregovaračima poručujemo: ''Gospodo, ako vam je težak stijeg čestitosti, utaknite ga u zemlju gdje počivaju naše kosti – mi ćemo ga držati!" – zaključio je prvi čovjek zagrebačke Hvidre.

>> Josip Klemm odgovorio na poziv veterana iz Srbije

Na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu pojačan promet vozila na ulasku u RH
PAO NA GRANICI
Naoružan do zuba pokušao ući u Hrvatsku: Pronašli mu kalašnjikov, pištolj, bombe...
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • Deleted user:

    mi nemamo o cemu pricat sve je receno za daljnjih 100 godina svaki ko i zapocne bilo kakova druzenja citi to na vlastitu odgovornost i u svoje ime

  • tolitol:

    Jasno i konkretno su odgovorili na postavljenu zamku naših istočnih susjeda da još jednom zamute svoju odgovornost za ratna događanja pod izlikom nekakvih okupljanja od kojih nikakve koristi ne bi bilo. Bravo!

  • tragurion1954:

    Jasno je da Srbi i ovdje manipuliraju. Kakvi razgovori s agresorima? Kakvi srpski veterani, to su razbojnici , koji su bez milosti u ime velikosrpstva ubijali , silovali, rušili i palili po Hrvatskoj, Bosni i Kosovu! Pa na čelu im ... prikaži još!čelu im jeVučić koji je pozivao da će pobiti 100 muslimana za svakog Srbina! Ako to nije fašizam, razbojništvo, ne znam što je! Pa zašto ih je Nato bombardirao? Previše su zla Srbi napravili na ovim prostorima! Kakvi pregovori s razbojnicima, s Jna?. To bi bilo kao da su Židovi nakon WW2 pregovarali s nacistima!