Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podsjetnik na Domovinski rat

HVIDR-a podupire inicijativu uvođenja temeljnog vojnog osposobljavanja

Josip Đakić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
09.02.2017.
u 15:30

"Smatramo kako bi se vojnim osposobljavanjem budućih mladih naraštaja povećao stupanj nacionalne sigurnosti i samim tim onemogućilo ponavljanje posljedica stradavanja u obrani naše domovine", zaključuje Đakić

Iz HVIDR-e su u četvrtak dali potporu inicijativi Ministarstva obrane za uvođenje temeljnog vojnog osposobljavanja, uz prijedlog donošenja Strategije nacionalne sigurnosti i Zakona o sustavu domovinske sigurnosti, ocjenjujući kako bi se tom mjerom povećala razina nacionalne sigurnosti.

Predsjednik HVIDR-e Josip Đakić u priopćenju navodi kako se hrvatski ratni vojni invalidi, svjesni aktualne situacije velikih sigurnosnih ugroza i rizika te uz stalni podsjetnik na Domovinski rat i borbu protiv višestruko opremljenijeg i obučenijeg neprijatelja, ne mogu a ne zapitati bi li takav nepravedni napad agresora u trenutnim okolnostima doveo i do težih posljedica i žrtava.  

"Smatramo kako bi se vojnim osposobljavanjem budućih mladih naraštaja povećao stupanj nacionalne sigurnosti i samim tim onemogućilo ponavljanje posljedica stradavanja u obrani naše domovine, uz istodobno pružanje prilika i otvaranje novih mogućnosti za zapošljavanje onima koji pronađu svoj životni i profesionalni put u hrvatskim Oružanim snagama", zaključuje Đakić.

Prema neslužbenim najavama, MORH iduće godine planira pokrenuti pokusni projekt ponovnog uvođenja obveznog vojnog roka, što bi isprva obuhvatilo tri ili četiri tjedna uvježbavanja i savladavanja osnova vojničke obuke, a koje bi služilo 30-tak tisuća mladih godišnje.

Komentara 5

SH
Shaman
07:26 10.02.2017.

Nas preko 90% hrvatskih građana nemamo svoju Hrvatsku, a oni koji je imaju neka si je i brane, a ne da izmišljaju neke anemije minor. Mi svi ostali, koji još nismo otišli, ionako smo jednom nogom već vani, ovdje nas više ništa ne veže.

BJ
Bjelovar112
18:00 09.02.2017.

Jopa ce sve podrzati sto stranka predlozi tako je bilo i sa smanjivanjem braniteljskih prava i mirovina . Udruge bi trebalo ostaviti na dobrovoljnoj bazi i sa limitom od 20.000 kuna financija a ne 3 milujuna.

Avatar plimni_val
plimni_val
19:51 09.02.2017.

Svi imaju mišljenje što treba sa nekim drugim napraviti. Jedino nitko ne pita za mišljenje one na koje bi se taj vojni rok trebao odnositi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije