Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pisali premijeru

HVIDR-a nezadovoljna odugovlačenjem imenovanja ministra branitelja

josip periša
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
11.03.2016.
u 15:16

S obzirom na to da je Vlada utvrdila proračun bez ministra branitelja, "smatramo Vas izravno odgovornim za eventualne posljedice smanjivanja ili ukidanja braniteljskih prava"

Udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske (HVIDR-a RH) danas je predsjedniku Vlade Tihomiru Oreškoviću uputila otvoreno pismo u kojemu izražava nezadovoljstvo odugovlačenjem imenovanja ministra branitelja, iako je, ističu, imao prijedlog Domoljubne koalicije da to bude Milijan Brkić koji su podržale krovne braniteljske udruge.

 S obzirom na to da je Vlada utvrdila proračun bez ministra branitelja, "smatramo Vas izravno odgovornim za eventualne posljedice smanjivanja ili ukidanja braniteljskih prava", navodi Udruga. Nadamo se da takvi postupci ne vode ukidanju Ministarstva branitelja, piše HVIDRA. Traži žurni sastanak s premijerom kako bi odgovrio na njihova pitanja i pojasnio "sve stavke državnog proračuna za 2016. godinu na poziciji Ministarstva branitelja u cilju zaštite digniteta hrvatskih branitelja i vrijednosti Domovinskog rata."

Zašto do danas nije imenovan ministar branitelja nakon ostavke  g.Crnoje, iako ste prije dva i pol tjedna imali prijedlog za imenovanje istaknutog kandidata, hrvatskog branitelja i dragovoljca Domovinskog rata g. Milijana Brkića, kojega je predložila Domoljubna koalicija i podržale sve krovne udruge iz Domovinskog rata,  kao i HVIDR-a RH, pita Udruga i ističe da se radi o časnoj osobi, legendarnom pripadniku Specijalne jedinice policije zagrebačkih Alfi, s kojima je prošao sva ratišta i u borbenom sektoru MUP-a proveo 1966 dana. 

 "Nije jasno iz kojih ste razloga, iako nismo vidjeli nikakve primjedbe i prijedloge protiv g. Brkića, osobno donijeli odluku prema kojoj ste pozvali sve braniteljske udruge da predlože svoga kandidata za ministra branitelja,... čemu ovakvo blamiranje i ponižavanje imenovanog kao i svih udruga koje su ga podržale", pita Udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida, koja ocjenjuje da je zbog toga došlo do "razjedinjavanja braniteljske populacije, ponižavanja branitelja te urušavanja vrijednosti Domovinskog rata, kao i prebacivanja političke odgovornosti na udruge". 

 "Otvaranjem natječaja koji se pretvorio u svojevrsni lov na mjesto ministra branitelja, koji natječaj ste onda trebali otvoriti za sva ministarstva, pa i prema tome i za svoje savjetnike, doveli ste do velikih problema u javnoj percepciji braniteljske populacije. Nas sada posebno zabrinjava usvajanje državnog proračuna koji je donesen bez ministra branitelja.  Molimo da nam odgovorite na pitanje tko je u ovoj nesvakidašnjoj situaciji  branio interese braniteljske populacije u postupku donošenja proračuna Ministarstva branitelja," stoji u otvorenom pismu HVIDR-e koje je potpisao predsjednik Glavnog odbora HVIDR-a RH Josip Periša.

>> Poštujemo Borkovića, ali Brkić ima iskustvo i osjećaje koji su najbolji za nas

Komentara 19

KA
KaNiDora
15:40 11.03.2016.

Ovo prelazi sve mjere dobrog ukusa, g. Tim the Next Week, najbolje da se zahvalite na svemu i odete u TEVu ako vas prime tamo. Out!

Avatar Bruno
Bruno
17:32 11.03.2016.

Tim mora potjerati Josipoviceve "savetnike , necemo kukavicja jaja u hrvatskoj vladi!

Avatar mama mia
mama mia
20:07 11.03.2016.

Šta kaže HVIDR-a o šatorašu velikom HDZ-ovcu koji je u invalidskim kolicima orobio banku mora da je za bivanja u šatoru na kocki izgubio veliku lovu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije