Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZRAZILI DUBOKO ŽALJENJE

Djelatnik Hrvatskih autocesta poginuo na autocesti A7, drugi teško ozlijeđen

Zagreb: Jedna osoba smrtno stradala u prometnoj nesreći na autocesti A1
Igor Kralj/PIXSELL
10.11.2022.
u 10:15

Brzina, umor i nepažnja najčešći su uzroci prometnih nesreća, podsjetili su.

Hrvatske autoceste oglasile su se oko nesreće koja se dogodila u srijedu navečer na autocesti A7  na čvoru Orehovica u kojoj je poginuo jedan njihov djelatnik, a drugi je teško ozlijeđen, ali van životne ugroženosti.

"Ovim putem želimo izraziti duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja, te obitelji našeg djelatnika izražavamo sućut, a ozlijeđenom djelatniku želimo što brži oporavak. Prometna nesreća dogodila se u zoni postavljanja privremene prometne signalizacije gdje je ograničenje brzine bilo na 40 km/sat upravo iz razloga što su radnici na cesti u specifičnim uvjetima", naveli su i apelirali na vozače da se pridržavaju postavljenih ograničenja te da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti.

Brzina, umor i nepažnja najčešći su uzroci prometnih nesreća, podsjetili su.

"Točan uzrok nesreće znat ćemo po okončanju izvidnih radnji nadležne policijske uprave.  Molimo  za razumijevanje u ovom teškom trenutku za obitelji naših djelatnika kao i za našu tvrtku", kazali su iz Hrvatskih autocesta.

Nepropisna brzina

PU primorsko-goranska oglasila se oko navedene prometne nesreće i iznijela detalje.

"Sinoć oko 22 sata na autocesti A6 kod čvora Orehovica dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 38-godišnji hrvatski državljanin,  u teretnom vozilu.
 
Očevidom kojim je rukovodila općinska državna odvjetnica utvrđeno je kako je do nesreće došlo kada je 65-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući teretnim vozilom marke Mercedes, splitskih registracijskih oznaka, i krećući se nepropisnom brzinom iz pravca Čavli u smjeru Rijeke udario je u skupinu vozila koja se nalazila na prometnici, a potom i u zadnji dio teretnog vozila, marke Iveco, zagrebačkih registracijskih oznaka, iz skupine kojim je upravljao 53-godišnji hrvatski državljanin.

U tom trenutku na zadnjem dijelu priključnog vozila spomenute skupine vozila nalazio se djelatnik HAC-a- ophodar ceste, 38-godišnji hrvatski državljanin, koji je od zadobivenih ozljeda ,nažalost, preminuo na mjestu nesreće. Ozlijeđenom 53-godišnjem vozaču je medicinska pomoć pružena u KBC Rijeka gdje su mu dijagnosticirane teške ozljede.

Vozač 65-godišnjak je uhićen i priveden na postupanje u Postaju prometne policije Rijeka te je po završetku kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, kaznenog djela opisanog u čl. 227. st.4. i st.1. Kaznenog zakona", navode iz policije.

Ana Karamarko priznala krivnju: Osuđena na 10 mjeseci uvjetno, oduzima joj se 160 tisuća kuna.

Komentara 9

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
10:52 10.11.2022.

40 km/sat ograničenje, treba vidjeti da li je poštivano ograničenje jer je čovjek otišao u smrt. Pa evo Šebalj je rekao javno, na televiziji, da on vozi svojom brzinom.

MA
markodoncic
11:16 10.11.2022.

Kriv je vođa ove ekipe koji treba propisno osigurati radno mjesto i kontrolirati da se radnici drže pravila sigurnosti kod obavljanja ovih radova! Jer kod radova treba uvijek računati na ovakove događaje odnosno postupke vozača koji voze prometnicom uz koju se radovi odvijaju i unaprijed sve organizirati da do ovoga ne može doći.

DI
Dingač
11:39 10.11.2022.

nije dobro osuđivati ​​vozača kamiona. kao da je planirao nekoga ubiti. njega treba pitati i što se dogodilo na cesti, a ne samo državne službenike i policiju. što rade novinari? zašto nisu pitali vozača kamiona da znamo malo više o cijelom slucaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije