Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOS:

'Hvala Novskoj, ploča ne gubi na snazi što više nije u Jasenovcu'

Novska HOS
07.09.2017.
u 16:17

Mi smo to morali napraviti za Hrvatsku i naše branitelje, rekao je predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Ivan Friščić

Hvala Novskoj što nam je odobrila ovu lokaciju. Svi su papiri napravljeni. Bit će postavljen monolit gdje će se ploča maknuti s ove privremene lokacije. Nasi poginuli suborci tako će biti u društvu drugih poginulih branitelja na novljanskoj bojišnici. Ploča ne gubi na snazi što više nije u Jasenovcu. Mnogi će za nas od danas govoriti da smo izdajice. Mi smo to morali napraviti za Hrvatsku i naše branitelje. Hvala Vladi i braniteljima koji su nas podržali - rekao je predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Ivan Friščić na komemoraciji na Trokutu, spomen obilježju kod Novske gdje je premještena ploča iz Jasenovca. Na komemoraciji su sudjelovali predstavnici udruga Hosa te načelnica općine Jasenovac Marija Mačković koja je prošle godine odobrila postavljanje ploče u Jasenovcu.

- Bili smo razborito i mudri. Učinili smo sve da prijepori me idu preko imena naših poginulih suboraca - dodao je predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a Borislav Barišić.

Komentara 101

ME
medved12
16:51 07.09.2017.

nisam u nijednoj stranci ali ne daj bože da je to učinila prošla vlada di je sad šator pa dokle ta sljepoća i dokle će nas više veslati

NJ
nada.jurincic
19:57 07.09.2017.

Muči,silo nečista.Fuj.Da sam mater kojemu od tih 11 HRVATSKIH SINOVA,s tom bi pločom porazbijala glavu i četniku pupovcu i briselskom plačeniku a i tebi.Pa šta košta-košta. Njih 11 Hrvata iz SIROTINJSKIH OBITELJI,palo je za Lijepu našu dok je pljunki pobiga u London. Da mi je znati u kojoj će mu zemlji bit spomenik?!!

ST
stefj
17:06 07.09.2017.

Ma popustili ste Plenkoviću i Pupovcu, niste to trebali napraviti... Ovo je tek početak, vidjet ćete, uskoro će nestati ZDS s grba HOS-a, a do kraja mandata, Dan Oluje će postati komemoracija, a mi ćemo se ispričavati Srbiji što smo se prejako branili... Eh, Plenković, kontra branitelja za bivše teroriste, kontra gospodarstva za državne i javne službe. Ustaljena praksa koja nas je i dovela u trenutnu situaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije