Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUP:
Povratak na članak

Neće biti uvođenja poreza na slatkiše i slatka pića

"U razgovorima s Ministarstvom zdravlja potvrđeno je kako takav porez nikada nije ozbiljno razmatran, niti se o njemu ozbiljno razgovaralo na bilo kojoj razini", navodi se u priopćenju HUP-a.

Komentari 4

CA
Cafa
12:29 14.04.2016.

On je razmišljao? Sumnjam. Dobio je on već signale iz Nestlea, Coca-Cole i Kraša da se ne za.ebava. Inače, ovaj porez bi imao smisla jedino kad bi se 100% novca ulagalo u kampanju osvještavanja o štetnosti šećera za organizam. Jer postoji i posebni porez na kavu, a ne vidim da je automatski doveo do smanjenja konzumacije kave. I još jedna stvar, šećera ima u svemu, ne možeš samo oporezivati "slatka" pića a ne mlijeko koje također ima 5g šećera po litri kao i Cola. Tako da...nije on baš puno razmišljao.

VL
DI
Diners
14:16 14.04.2016.

Uvedite porez na tajkunizaciju i pljačku lijepe nam naše! Znači sebe oporezujte!!!

VL
ST
stefj
13:37 14.04.2016.

Kao prvo, ova vlada ne smije mahnito uvoditi poreze kao prošla, jer ćemo nazadovati kao protekle 4 godine, a i pitanje da li građani i privreda mogu uopće podnijeti više koji porez. A kao drugo, porez na slatkiše kao takav, ako ide u zajedničku blagajnu, nema smisla, jer će sve opet državna služba pojesti i popiti bez ikakvog pozitivnog efekta... Jedino što bi imalo smisla, jest da se novac od tog poreza direktno usmjerava u edukaciju mladih, u preventivno liječenje ili sl. Dosta je već bilo svih tih poreza koji služe da se pokuša zakrpati crna rupa zvana proračun...

VL
IB
ivica_boskovic
14:37 14.04.2016.

S obzirom na to da smo jedna od najdebljih država u EU možda bi trebalo još jednom razmisliti o ovoj i sličnim mjerama...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.