Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNIMNO POSJEĆENA U ZAGREBU

Humanitarna izložba Lupina u Sisku: Prikupljena sredstva idu za djecu najpogođeniju potresom

Sisak: Skulpture ispred Strukovne škole pozivaju na izložbu proslavljenog umjetnika Stephena Lupina
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/6
16.09.2021.
u 10:54

Ovom prigodom je za humanitarnu aukciju donirao i sedam svojih vintage fotografija, u cilju da se prikupljenim sredstvima izravno pomogne djeci koja su najpogođenija potresom

Stephan Lupino priprema humanitarnu izložbu u Sisku koja će biti otvorena ove subotu, 18. rujna, u 12 sati u prostoru Strukovne škole Sisak.

„Nakon iznimno posjećene i medijski popraćene izložbe „Umjetnost u vrtlogu strasti, nemira i napetosti“, upravo održane u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, sve izložene umjetničke fotografije, reljefne slike i skulpture svjetski poznatog umjetnika Stephana Lupina,u organizaciji Matice hrvatske Sisak, otputovale su kako bi izložba, nakon Zagreba, u cijelosti bila predstavljena našem potresom teško ranjenom gradu. Ovo gostovanje, stoga, ima humanitarni karakter te je umjetnikova donacija lokalnom stanovništvu, s nadom da će lupinizam, kao njegov vlastiti umjetnički pravac, pružiti odmak od života bremenita brigom o budućnosti i dugoročnoj obnovi prostora Sisačko-moslavačke županije“, ističe dr.art. Mirna Rudan Lisak, autorica izložbe i kataloga.

Budući je izložba preseljena u prostor Strukovne škole Sisak, Lupino njome nastavlja svoju misiju posvećivanja svojeg rada djeci i mladima potičući vlastitom umjetnošću kreativnost i upornost na njihovu budućem profesionalnom putu. Ovom prigodom je za humanitarnu aukciju donirao i sedam svojih vintage fotografija, u cilju da se prikupljenim sredstvima izravno pomogne djeci koja su najpogođenija potresom.

Izložbom će Matica hrvatska Sisak obilježiti i 85. godišnjicu osnutka prvoga Pododbora u Sisku i 31. godišnjicu obnoviteljskoga rada Ogranka. Realizaciju izložbe pomogla je Sisačko-Moslavačka županija i Strukovna škola Sisak, a sisački postav povjeren je Kristini Mareković.

Izložba će u Sisku ostati otvorena do 28. studenoga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije