Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa

Humanitarna akcija "Otvorimo srce za Jelenu"

jelena mlinac
VL
03.12.2010.
u 13:57

Humanitarni koncert za pomoć obitelji Mlinac održat će se 19. prosinca u 21 sat u Stereo dvorani, gdje će nastupiti Mandrili, Krešo Kisele Kiše, Crematorium, Bumslang, Diamond Dust, Echo, Officer down, Jed Beckersi

Jelena Mlinac, studentica riječkog Učiteljskog fakulteta, nepokretna leži u Krapinskim toplicama. Borba za Jelenin život traje dvije godine. U prosincu 2008. godine dobila je meningitis. Završila je u bolnici, pala u komu i mjesec dana bila u takvom stanju. Prva dijagnoza bila je virusni meningitis, no nakon duge faze oporavka, bolest je, nažalost, uznapredovala.

Nakon liječenja u Zagrebu, završila je u Krapinskim toplicama, proživjevši pravu kalvariju, sepsu, epileptične napade. Ondje je uz nju otac Franjo, i sam 80-postotni invalid, koji uz liječničku pomoć skrbi o Jeleninom zdravlju. Ministarstvo zdravstva više ne sufinancira liječenje, jer je Jelena iskoristila sve zakonom dopuštene mogućnosti boravka i rehabilitacije u ustanovama za liječenje, a mjesečni iznos koji treba podmiriti iznosi oko 19 tisuća kuna.

Budući da je Jelenin otac umirovljenik s mirovinom od 1800 kuna, a majka nezaposlena, nužna im je pomoć kako bi joj osigurali potrebnu njegu.

Jelenini kolege, studenti Učiteljskog fakulteta trude se pomoći joj, pa je tako sve do 18. prosinca na Korzu njihov štand gdje, prodajući ukrase, čestitke, adventske vijence i druge ukrase prikupljaju priloge za pomoć obitelji Mlinac.

Kako je vrijeme Došašća, pozivaju sve koji žele pomoći Jeleni da to učine i dolaskom na humanitarni koncert pod nazivom “Otvorimo srce za Jelenu” koji će se održati 19. prosinca u 21 sat u Stereo dvorani, gdje će nastupiti Mandrili, Krešo Kisele Kiše, Crematorium, Bumslang, Diamond Dust, Echo, Officer down, Jed Beckersi. Ulaznice će se prodavati na riječkim fakultetima i na štandu na Korzu te prije koncerta na ulazu u Stereo dvoranu.

Sav prihod od prodanih ulaznica, kao i novac prikupljen na štandu, bit će uplaćen na žiro račun u PBZ banci: 2340009-3103372437 (za Jelenu Mlinac).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije