Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Neutemeljeno je'
Povratak na članak

HUB reagirao na istraživanje profesora matematike o financijskoj pismenosti bankara

- Ovo istraživanje ne može biti relevantno - izjavila je glasnogovornica HUB-a

Komentari 14

KA
kajinx
17:19 16.04.2015.

Glasnogovornica HUB-a lovi na galamu. Uopće ne zna o čemu se radi, nije razgovarala niti sa jednom osobom, ali je odmah demantirala profesora. Bilo bi dobro da sama napravi istraživanje, pa da nam javi rezultate.

VL
DE
dembinjo
16:10 16.04.2015.

Samo je jedno sigurno, banke će uvijek zaraditi....

VL
Avatar zrnorazuma
zrnorazuma
15:46 16.04.2015.

Haha. Pa i poanta videa je da nitko nezna kako će se kretati euribor. Jedino što se zna je da banka ne gubi. I naš glavni pokemon iz HNB-a isto priča umjesto da sve to zabrani, jer je živa pljačka.

VL
Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
17:34 16.04.2015.

Naravno da nije relevantno, nažalost bankara matematičar nije veleizdajnik i uništavač ove države.

VL
Avatar germanikus
germanikus
17:13 16.04.2015.

mikrogrizzly....upravo je gadljivo na koj inačin konstantno braniš pokušaj kvadrature kruga od strane bankarskih krimosa!Tvoj problem međutim je taj da konstantno laprdaš iste besmislice pa stoga mogu konstatirati da bi i majmun iz zoološkog vrta nakon toliko vremena daleko pametnije komentirao!

VL
Avatar guten_tag
guten_tag
17:32 16.04.2015.

nikakvo čudo, kakvi profesori takvi su im i učenici. hrpa gluposti koju je nadrobio profesor ne prolazi. banke nisu socijalne ustanove da snabdijevaju tuđim novcem one koji ne bi zajam vratili. nisu uopće bitne kamate niti bilo kakva klauzula već je bitno da su si dužnici umislili da ne moraju uopće vratiti zajam. napisao sam desetine puta i pitao sve te silne umove čemu im služi strani novac koji uzimaju kao zajam kad sve plaćaju kunama. ovi dužnici su nebitni jer su oni žrtve svoje nepismenosti i gluposti ali su opomena drugima da više puta razmisle kad se upuštaju u zaduživanje. banke moraju osigurati naplatu kredita, zato danas ima likvidnosti desetak milijardi kn ili milijardu i pol omiljenih švicarskih franaka ali nema kreditno sposobnih zajmoprimaca jer su izigrali sve prilike i nepoželjni su u bilo kojoj banci. nisam u sukobu interesa jer nemam nikakve veze s bankama i zaobilazim ih u širokom luku. imali ste jugoslavenske banke koje ste opljačkali i ogulili do kosti, država Hrvatska je uzela u javni dug sve silne milijarde opljačkane tzv stare devizne štednje a plijen koji je opljačkala ljubljanska i još neke jugo-banke još nije vraćen. e da se to više ne bi događalo ove banke su tu da vode brigu o novcu koji im je povjeren. imate također hrvatsku poštansku banku koju su domaći gangsteri političko-poslovni opljačkali za stotine milijuna kn jer svi znaju osim DORH-a koji je krimos nazivao HPB i naređivaju da se kredit dodjeli propalim tvrtkama. taj novac je propao ali su zato građani morali "dokapitilizirati" iz državnog proračuna manjak novca koji je propao krivnjom oni koje ne uhićuju radi štete nanesene državnom proračunu već uhićuju kokošare i babu koja prodaje hlače pokojnog muža.

VL
DU
Deleted user
15:03 16.04.2015.

Taj Milun ima osobno kreditčinu u CHF i zato toliko "pametovanje" i difamacija banaka - ništa to neće promijeniti na planu otplate njegovog kredita, ali bijes se mora negdje kanalizirati. Tko meni ne vjeruje, nek ubaci u tražilicu: Splitski matematičar razotkriva bankarske manipulacije. I devizna klauzula i kamatni izračun su im štimali sve do 2010. godine, do kada su dužnici s kreditima u CHF protuvrijednosti bili u povoljnijoj otplatnoj poziciji od dužnika s kreditima u euro protuvrijednosti ili kn. Sada, kad se ratna sreća preokrenula, e sad više ništa ne valja i ti isti bankari, slijedom tih istih kreditnih ugovora, su fuj, lihvari, neznalice i dr. U stilu - ma da i padne A bomba na ZG, samo da se unište bankarske evidencije i da mi skinu kredit s grbače. A kad se iznosila lova iz banke, onda su radosno trljali ruke...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.