Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Neutemeljeno je'

HUB reagirao na istraživanje profesora matematike o financijskoj pismenosti bankara

Toni Milun
Foto: tonimilun.com/YouTube video screenshot
16.04.2015.
u 14:55

- Ovo istraživanje ne može biti relevantno - izjavila je glasnogovornica HUB-a

- Hrvatska udruga banaka ima jedan od najeduciranijih kadrova - rekla je glasnogovornica Hrvatske udruge banaka komentirajući istraživanje o financijskoj pismenosti bankarskih djelatnika kojeg je proveo profesor matematike Toni Milun.

- Istraživanje koje je proveo profesor Milun nije znanstveno utemeljeno. Ne znamo niti na kojem je uzorku provedeno, niti mogu li odabrane poslovnice predstavljati reprezentativni uzorak. Upravo zbog toga ovo istraživanje ne može biti relevantno - izjavila je glasnogovornica HUB-a za Dnevnik.hr.

Dodala je kako bi bilo neozbiljno doći do osobnog bankara i od njega tražiti informacije o kretanju Euribora i predviđanju njegovoga kretanja jer nitko sa sigurnošću ne zna što će biti sutra, a što za godinu, dvije.

Rezultate istraživanja profesora Miluna možete pogledati OVDJE.

>> Hrvatski profesor pretvarao se da je klijent pa se zgrozio nepismenošću bankara

Komentara 14

DE
dembinjo
16:10 16.04.2015.

Samo je jedno sigurno, banke će uvijek zaraditi....

Avatar zrnorazuma
zrnorazuma
15:46 16.04.2015.

Haha. Pa i poanta videa je da nitko nezna kako će se kretati euribor. Jedino što se zna je da banka ne gubi. I naš glavni pokemon iz HNB-a isto priča umjesto da sve to zabrani, jer je živa pljačka.

KA
kajinx
17:19 16.04.2015.

Glasnogovornica HUB-a lovi na galamu. Uopće ne zna o čemu se radi, nije razgovarala niti sa jednom osobom, ali je odmah demantirala profesora. Bilo bi dobro da sama napravi istraživanje, pa da nam javi rezultate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije