Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBUSTAVA I NOVIH OVRHA

Stopirali su naplatu ovrha građana u Sisačko-moslavačkoj županiji

Petrinja: Atmosfera u gradu za vrijeme sanacije od potresa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/9
12.01.2021.
u 12:30

Prema građanima s područja Gline, Petrinje i Siska nove ovrhe se ne pokreću od 29. prosinca

Hrvatska udruga agencija za naplatu potraživanja (HUAN) izvijestila je u utorak da su članice te udruge obustavile naplatu potraživanja prema građanima Sisačko-moslavačke županije, a obustavljena je i provedba novih ovršnih postupaka.

"Zbog teške situacije i brojnih poteškoća koje su nakon razornog potresa snašle građane Sisačko-moslavačke županije, članice Hrvatske udruge agencija za naplatu potraživanja obustavile su naplatu potraživanja prema građanima Sisačko-moslavačke županije. Osim toga, pokretanje novih ovršnih postupaka također se neće provoditi", ističe se u priopćenju. 

Nove ovrhe građana s područja Gline, Petrinje i Siska ne pokreću se od 29. prosinca, navode iz HUAN-a.

Osim zaustavljanja redovne naplate i obustave pokretanja novih ovršnih postupaka, članice HUAN-a doniraju 300 tisuća kuna Gradu Petrinji, Gradu Sisku i Gradu Glini za pomoć pri obnovi razrušenih kuća. Članice će, uza zajedničke, svoje individualne donacije izravno usmjeriti obiteljima s područja Sisačko-moslavačke županije, a donirana će se sredstva moći koristiti isključivo za sanaciju oštećenih objekata, navodi se u priopćenju.

Predsjednik HUAN-a Matija Arapović u izjavi koja se prenosi u priopćenju kaže kako vjeruju da je u ovakvim okolnostima važno pokazati dodatno razumijevanje i solidarnost.

"Iz tog smo razloga na razini udruge usvojili mjere kojima se obustavlja provedba novih ovršnih postupaka prema građanima s područja Banovine kako bismo im olakšali sljedeće razdoblje", istaknuo je Arapović.

Hrvatska udruga agencija za naplatu potraživanja (HUAN) osnovana je 2008. godine, a po podacima iz priopćenja do danas broji osam članica – Prima Solvent, CEI Zagreb, EOS Matrix, B2 Kapital, Kredyt Inkaso, McGrath & Arthur, Return to Business i  APS Croatia.

Komentara 3

LU
Lupko
10:24 13.01.2021.

Ovrhe se i dalje provode, kako od strane članica Hrvatske udruge agencija za naplatu potraživanja, tako i od strane poznatih odvjetničkih društava i banaka (i provodit će se sve dok Vlada RH ne donese - ako uopće donese - odluku o moratoriju na ovrhe za stanovništvo s prebivalištem na potresom pogođenom području). Brojni portali i dnevne novine bi se trebali dobro informirati prije negoli neistinitim naslovima pruže nadu već ionako traumatiziranom stanovništvu (a i ostatak stanovništva automatski povjeruje u navedeno samim čitanjem naslova).

GR
gregySK
14:29 12.01.2021.

Super...zasto je meni onda danas Eos Matrix sa redovnog racuna pokupio 1/4 place?Iz Siska sam i sto se promijenilo?Nista...racun i dalje blokiran i normalno mi danas brze bolje pobrali pare...

DU
Deleted user
13:39 12.01.2021.

Ovo je početak jedne velike pljačke građana u režiji HDZ-a!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije