Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhićeni u zagrebu

Htjeli su orobiti blindirano vozilo, a šef bande naredio je: Pucaj po svemu!

osumnjičeni,pokušaj pljačke,Siget,Zagreb
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
04.06.2015.
u 20:27

Policija je bandite uhitila nekoliko sati prije negoli su planirali izvasti pljačku u Sigetu

– Pucaj po svemu, pucaj na sve! – bila je uputa koju je svojim podčinjenima dao šef šesteročlane bande uhićene u utorak u zagrebačkom naselju Siget. Namjeravali su presresti blindirano vozilo za prijevoz novca, no plan im je omela policija koja ih je uhitila nekoliko sati prije napada planiranog za 2. lipnja.

Apartman s tri zvjezdice

Uhićen je Dejan Kostić (46), državljanin Srbije, koji je označen kao organizator i mozak cijele te operacije. Osim njega, uhićeni su Pavle Stević (28), državljanin BiH, Aleksandar Tasić (45), državljanin Srbije, Vlado Tomanić (46), državljanin BiH, Saša Antonić (38), državljanin Srbije, i Milosav Vesković (37), državljanin Crne Gore.

Svi su nakon uhićenja privedeni sucu istrage, a po onom što se zasad zna, uhićeni su upravo na dan kada su naumili izvesti dobro planiranu pljačku.

Naime, osim povećeg arsenala oružja koji je nađen pretragom unajmljenih stanova, nađene su i policijske odore te bljeskalice, što upućuje na to da su vozilo mislili orobiti predstavljajući se kao policajci. No plan im je propao jer ih je policija neko vrijeme tajno pratila i prisluškivala pa je tako presrela i gore citirani telefonski poziv koji je policiji bio znak za početak akcije.

Cijela ta priča počela je u travnju kada je Kostić unajmio apartman u naselju Siget, na adresi Siget 16e. U tom apartmanu, osim Kostića, živjeli su još neki članovi bande, a stanovanje u dobro opremljenom apartmanu s tri zvjezdice plaćali su 45 eura po danu. Iznajmio im ga je Darko B., bivši zamjenik državnog odvjetnika u Zagrebu.

– Na toj lokaciji agencija za mene povremeno iznajmljuje apartman, no ja ne znam tko u njemu boravi – bilo je sve što je o tome u kratkom telefonskom razgovoru htio reći Darko B.

Tko im živi u susjedstvu, do uhićenja u utorak nisu znali ni stanari zgrade u Sigetu 16e, a nepoznanica im je bila i da je skupina očito dobro uhodanih i istreniranih kriminalaca oružje skrivala u garaži preko puta njihove zgrade. Kalašnjikov, dvije automatske puške Heckler&Koch, revolver i još nekoliko pištolja samo su dio impozantnog arsenala koji je nađen.

Pljačke u Srbiji i BiH

Inače, osim stana u Sigetu, Kostić i ekipa unajmili su još jedan stan na području Zagreba, kojim su se također koristili, a osim stanova, unajmili su i garaže u kojima su, osim oružja, bila skrivena i vozila za bijeg. Zanimljivo je da se s njima povezuje i krađa dva audija A6, ukradenih na području Novog Zagreba, a koji su očito trebali biti korišteni tijekom razbojstva.

Prateći i prisluškujući Kostića i ekipu, policija je doznala detaljno razrađeni plan, koji je sadržavao način prepada, raspodjelu uloga, otpor policiji, bijeg, rješavanje vozila i oružja... Nitko od uhićenih razbojnika nije otprije poznat hrvatskoj policiji, no zato ih dobro poznaju policije Srbije i BiH. Stević je tako, prema pisanju srbijanskih medija, bio uhićen 2007. kao dio grupe koja se bavila prepadima na mjenjačnice i kasina, a u pljačkama su se također koristili ukradenim audijima. I Tomanić je bio uhićen u Beogradu 2005. kao dio grupe specijalizirane za prepade na mjenjačnice diljem Srbije i Republike Srpske. U jednom slučaju opljačkali su blindirano vozilo, a zanimljivo je i da je srbijanska policija nakon uhićenja te grupe, osim ozbiljnog arsenala oružja, u pretragama našla i policijske uniforme.

>>Dubravko Žugelj o krvavoj pljački Fine: DNK je podmetnut na moju kapu

>>Saša Antonić, Aleksandar Tasić i Dejan Kostić planirali su veliku pljačku u Zagrebu

Komentara 8

OB
ObrenM
21:43 04.06.2015.

Stvarno je policija obavila vrhunski posao,te je osim materijalnog sigurno spasila i neke neduzne zivote.Cestitke i na objavljivanju "casnih" podataka razotkrivene bande.Ovdje mirise i na spregu kriminala sa bivsim zamjenikom drzavnog odvjetnika.Jedino je neoprezno objavljivati podatke nacina kako su otkriveni,jer bi to moglo upozoriti potencijalne kriminalce na propuste uhicenih,da ih ne otkriju na slican nacin.

Avatar Getrib
Getrib
12:39 05.06.2015.

Još bi samo trebalo da navedeni pripadnici bande posjeduju originalne putovnice nabavljene na ilegalnom tržištu.

A1
Ante_1964
13:56 05.06.2015.

Pljačkali su tijekom rata i sada bi opet,treba njima vize tako da znamo tko nam sve ulazi,ti banditi bi vjerovatno s guštom ubili nedužne ljude kao i policajce,imali su od koga učiti od 90. do 95.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije