Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjedočanstvo

Dubravko Žugelj o krvavoj pljački Fine: DNK je podmetnut na moju kapu

Dubravko Žugelj
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
04.06.2015.
u 17:30

Kapu, na kojoj je nađen moj DNK prvi put sam vidio 2012. u fotoelaboratu. Nikada je nisam nosio niti sam je posjedovao, rekao je Žugelj, optužen za pljačku Fine 2005. u Zagrebu te ubojstvo dvojice zaštitara Sokol Marića

– Kapu, na kojoj je nađen moj DNK prvi put sam vidio 2012. u fotoelaboratu. Nikada je nisam nosio niti sam je posjedovao. Kako je moj DNK dospio na kapu? Jedino logično  objašnjenje je da je podmetnut – kazao je u obrani Dubravko Žugelj, optužen za krvavu pljačku Fine 2005. u Zagrebu te ubojstvo dvojice zaštitara Sokol Marića.  

Žugelju se zajedno s Antom Rosom te još trojicom zbog tog razbojstva i niza drugih sudi na zagrebačkom Županijskom sudu.  Riječ je o ponovljenom postupku, a na prvom suđenju Žugelj je bio osuđen  na  maksimalnih  40 godina zatvora.  No Vrhovni je sud tu presudu ukinuo, a  Žugelj sada tvrdi da nije kriv te da mu je sve podmetnuo Ivan Boršić,  koji  je  zbog  svoje  uloge u krvavoj pljački Fine te niza drugih razbojstava  osuđen  na  10  godina  zatvora. Boršić je u ovom postupku bio svjedok  te je teretio Žugelja, koji pak smatra da mu Boršić želi smjestiti jer  Žugelj, kako je kazao, nije htio s Boršićem i Ivanom Tucmanom, koji je inače  Boršićev  rođak,  preprodavati  drogu.  

– Boršić me lažno tereti, a vjerojatno je uvjerio i Tucmana da sam ga smjestio u zatvor. Boršić je završio u zatvoru  zbog optužbi za poticanje na teško ubojstvo, a onda je počeo pričati. Pokušava mi smjestiti iako je lažno svjedočio što se vidjelo i  iz  njegovog suočavanja sa svjedocima. Niti jedan dokaz me ne tereti kao počinitelja  – kazao  je  Žugelj.

Boršić je inače u svojim iskazima, i kao optuženi  i kao svjedok, tvrdio da je zaštitare ubio Žugelj. To je u obrani tvrdio i također osuđeni Tucman. No kada je u ponovljenom postupku Tucman sjeo na klupu za svjedoke, kazao je da Žugelj nije ubio zaštitare. Pojasnio je da je na prvom suđenju teretio Žugelja, jer ga je na to prisolio Boršić, prijeteći mu pištoljem. Žugelj je još kazao da je na dan pljačke, 5. rujna 2005.  bio  u kvartu, kada ga je pozvao Tucman te mu kazao da dođe do Ivone Ban.  

– Došao sam nakon sat i pol vremena. Tucman mi je rekao da je sudjelovao  u pljački. Kazao je i da je došlo do pucnjave te da ima mrtvih. Bio  je  uznemiren, a  ja sam ga pokušao smiriti – kazao je Žugelj. Inače, Ivona  Ban  je na prvom suđenju iskazivala kako su Žugelj i Tucman došli do nje, kako su bili uznemireni i kazivali da su ubili zaštitare. Taj je iskaz na  drugom  suđenju promijenila, a Boršić s kojim se tada suočavala optužio ju  je  da  se prodala za torbicu i cipele. Žugelj je nadalje kazao da je Tucman nakon sastanka kod Ivone Ban nestao na šest mjeseci te da je on malo nakon toga sreo Boršića koji mu je kazao:

– Znam sve. Rekao mi je Tucman da ti se povjerio. Jezik za zube. Ako dođe do problema i ti ćeš s nama. Žugelj je  prije  iznošenja  obrane  tražio izuzeće sudskog vijeća te predsjednika suda  Ivana  Turudića, smatrajući da je vijeće pristrano, no zahtjev mu je odbijen.

>> 'Boršić me nije uspio ubiti pa me sada pokušava ovako dokrajčiti'

Komentara 2

LO
lojtra1
18:24 04.06.2015.

Jasno da je podmetnuta. On je u to vrijeme skupljao dobrotvorne priloge za nezbrinutu djecu samo nema dokaza.

Avatar Getrib
Getrib
11:10 07.06.2015.

Kako se je samo ta 'poštenjačina' našao u društvu kojem se sudi za pljačku i ubojstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije