Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ne možete ih kupiti'

Riječanka htjela kupiti čizmice za 99 kuna, no prodavačica ju je neugodno iznenadila

trgovina
Foto: Getty Images
12.10.2018.
u 09:10

Riječanka je vidjela da se čizme prodaju po cijeni od 99 kuna pa ih je htjela kupiti

Ugledavši čizmice po 99 kuna u jednoj trgovini u Tower centru, jedna ih je Riječanka odmah odlučila kupiti, no kada je došla na blagajnu, doživjela je neugodno iznenađenje.

– Kad sam uzela čizmice u ruke, vidjela da je broj 37, a cijena 99.00 kuna rekla sam da uzimam. Upitam djelatnicu za sniženje i kaže kako je to stara kolekcija, što meni nije smetalo. No, kad sam rekla da je cijena na njima 99.00 kn, rekla je da to nije točno – počela je svoju priču Riječanka (podaci poznati redakciji).

Ona je potom prodavačici objasnila kako istaknuta cijena na proizvodu mora biti i na računu, no trgovkinja se s time nije složila i rekla joj je da po toj cijeni čizme ne može kupiti.

– Iako sam joj rekla da poznajem i zakon i ono što kaže udruga potrošača, dotična me na vrlo neljubazan način ignorirala te mi uporno govorila kako je to njihova pogreška, ali ne mogu ih kupiti po navedenoj cijeni. Na moj upit plaća li kupac cijenu na artiklu odgovorila je ''naravno''! Govorim kako ću ja, eto, kupiti po toj cijeni koja je navedena, a ona odgovara ''naravno da nećete'' – dodaje Riječanka koja se potom obratila i Upravi trgovine u kojoj je htjela kupiti čizme, a oni su joj objasnili kako je riječ o pojedinačnom slučaju u kojem je omaška napravljena od njihove djelatnice.

"Pogreška je napravljena na jednoj čizmi gdje je napisana cijena u iznosu od 99,00 kn, a na drugoj je ispravna cijena od 990,00 kn. S obzirom na to da smo ustanovili kako je riječ  o jednoj čizmi na kojoj je napravljena ta pogreška i s obzirom na to da je pred zakonom takva pogreška opravdana ako je na ambalaži, u ulaznim knjigama proizvoda i u našem sustavu na kasi artikl zaveden po cijeni od 990,00 kn, a pisana pogreška se odnosila samo na jednu čizmu od cijelog para, nismo u mogućnosti prodati Vam artikl po omašci koju navodite vjerodostojnom za prodaju po toj cijeni, niti smo u mogućnosti sniziti proizvod za 95%", stoji u odgovoru Uprave trgovine te su joj uz ispriku ponudili sniženje od 15 posto zbog njihove pogreške.

>> Ovo su stvari koje trebate znati o mirovinskoj reformi

Ključne riječi

Komentara 27

Avatar Apsalar
Apsalar
10:19 12.10.2018.

Nek kupi tu jednu čizmu po 99.00 Drugu 990.00

Avatar ohjooj
ohjooj
12:02 12.10.2018.

Sramotno je da je ovo uopće došlo u novine, čudim se da nije objavljen selfi (u bar tri poze) gospođe koja želi zaraditi na grešci prodavačice

Avatar Anti-NWO
Anti-NWO
10:46 12.10.2018.

Žena u trgovini pogriješila i stavila krivu cijenu, uostalom, tko od nas nikad nije pogriješio na svom radnom mjestu i došla prevarantica koja je htjela iskoristiti situaciju na račun trgovkinje koja za taj iznos mora raditi deset dana..kratko i jasno..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije