Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO OSUĐEN ZBOG KOKAINA

Htio napraviti dokumente pa uhićen jer je za njim bila raspisana tjeralica

Ante Jukić
Marin Tironi/PIXSELL
14.05.2019.
u 17:05

Nakon što je kazneno prijavljen, Jukić je nestao, pa je u odsutnosti nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora. Tu je presudu 2013. potvrdio Vrhovni sud i Jukić je vjerojatno mislio da je ta priča za njega okončana

Da te stari grijesi dostignu kada tada, na svojoj je koži najbolje osjetio Ante Jukić, koji je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog zloporabe droge. I ne bi to bilo ništa neobično, da nema jednog malog detalja. Jukić je, naime, u ožujku 2018. uhićen kada je doslovno ušetao u - policijsku postaju.

A tamo je došao, jer je htio izvaditi neke dokumente. No ispostavilo se da to baš i nije bio najbolji potez za njega, jer su policajci odmah otkrili da je za njim raspisna tjeralica. Tada je ustanovljeno i da je godinama bio nedostupan pravosuđu, koje ga je u međuvremenu u odsutnosti pravomoćno osudilo zbog 25 grama kokaina, koje mu je policija zaplijenila 25. ožujka 2001. Drogu je držao u garaži radi daljnje preprodaje.

Nakon što je kazneno prijavljen, Jukić je nestao, pa je u odsutnosti nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora. Tu je presudu 2013. potvrdio Vrhovni sud i Jukić je vjerojatno mislio da je ta priča za njega okončana. No onda je 14. ožujka 2018. ušetao u policiju, gdje je uhićen po tjeralici i pritvoren. U istražnom zatvoru bio je do 23. kolovoza 2018. što mu je uračunato u kaznu. Nakon što je uhićen, tražio je da mu se suđenje ponovi, a na tom ponovljenom suđenju, sada je ponovo osuđen na dvije godine zatvora.

- Imate mogućnost podnijeti zahtjev za ublažavanjem kazne i u njemu iznijeti olakotne okolnosti koje vam idu na ruku- rekla je sutkinja Tanja Pavelin Jukiću, nakon što mu je obrazložila nepravomoćnu presudu.

Video: Policija zapljenila veću količinu droge

Ključne riječi

Komentara 7

SB
sinisa.budimir.18
21:59 14.05.2019.

TOM FORD ali I caca general

VL
vladimir78
18:30 14.05.2019.

a neki za kilu dobiju društvenokorisni rad

RO
roko
21:12 14.05.2019.

Mogao je reći da mu je kokain ostavio na čuvanje Tom Ford iz Serbije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije