Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Položen vijenac

HSS u Vrbovcu obilježio 18. godišnjicu smrti Josipa Pankretića

Josip Pankretić
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
10.01.2016.
u 22:14

Na skupu, kojemu su uz obitelj Josipa Pankretića, prisustvovali stranački dužnosnici HSS-a i brojni gosti, Kožić je podsjetio na temeljne vrijednosti HSS-a za koje se Pankretić zalagao, a to su mir, poštenje, pravednost, očuvanje tradicionalnih vrijednosti, običaja i nacionalnog identiteta.

U povodu 18. godišnjice smrti Josipa Pankretića, narodnog tribuna i dugogodišnje saborskog zastupnika Hrvatske seljačke stranke (HSS), danas je u Vrbovcu održan prigodni program pod nazivom "Dani s Jožom", položen vijenac na Pankretićev grob na mjesnom groblju Dijaneš, a služena je i misa zadušnica.

"Joža se privatno nije puno razlikovao od Jože političara i u tome je možda njegova najveća kvaliteta. S govornice u Hrvatskom saboru nastupao je jednako iskreno i neposredno kao što je i razgovarao s ljudima te su mu zato oni i vjerovali. Teško će se na hrvatskoj političkoj sceni naći živopisnija osoba od njega“, istaknuo je predsjednik Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.  

Na skupu, kojemu su uz obitelj Josipa Pankretića, prisustvovali stranački dužnosnici HSS-a i brojni gosti, Kožić je podsjetio na temeljne vrijednosti HSS-a za koje se Pankretić zalagao, a to su mir, poštenje, pravednost, očuvanje tradicionalnih vrijednosti, običaja i nacionalnog identiteta.

"Svojim primjerom pokazao nam je da političar koji istinski predstavlja glas naroda, koji živi za pravo i pravicu te na prvo mjesto stavlja malog čovjeka, selo i seljake, radnike, siromašne, obespravljene, ostavlja neizbrisiv trag na političkoj, ali i javnoj sceni. Jožina ostavština i karizma borca za narodnu pravicu i danas su sinonim za Hrvatsku seljačku stranku te nam pogotovo u ovim vremenima mogu poslužiti kao težnja i nepresušna inspiracija“, zaključio je Kožić. 

>> Hrg suspendirao Stipu Gabrića: 'Petrov u dvije i pol godine nije pomakao ni šalicu od kave' 

>> Hrg: Županije ne treba ukidati. Smanjenje plaća u Saboru i Vladi je ishitren populistički potez

Komentara 4

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
07:42 11.01.2016.

Prava istina Ena nena .Ja ga se sjecam kad je dao govor u Hrvatskom Saboru I rekao Franji Tudjmanu da je najbolji politicara I Diplomata Ali sa Gospodarstvom nema veze pa je dao ideju da Se Franjo bavi Politikom I Diplomacijom a HSS ce voditi Gospodarstvo I tu je Pankretic imamo puno pravo Ali nazalost nije bilo tako jer je nas Franjo imamo previse lop ova oko sebe koji su to odbijati da bude vise za njih da pokradu I opkriviti naseg Franju Banda jedna koje trebamo pohvatati I s njima u Remetinac ko I sa Sanaderom koji se je izvukao iz Remetinac da bi se branio sa slobodne . Pitam Ja danas HSS zasto nema vise takovih ko Pankretic da se HSS -u.da mogucnosti da dobije Mandat I sprovede Reformu Dr.Stjepana Radica nego se slepa sa SDP pa HDZ I sada je doslo do kapitulacije HDZ I SDP a nas HSS ostalo sa Samo jednim clanom u Hrvatskom Saboru sramota dok je sa Tomcicem imamo 17 zastupnika I 19% glasa na izborima. Tu nesta nestima jer ima previse onih koji su neposlusni ko Macek koji nije posluhnuo Radiceve rijeci Nikad vise u Beograd !. Ovo su cinenice a ne laz.

Avatar Andabel
Andabel
09:11 11.01.2016.

a umro je?

EN
ena nena
03:11 11.01.2016.

Gospon Pankretić je radićevac koji je tko zna kako preživio komunizam i donio barem riječ 'radićevština' u Sabor samostalne Hrvatske. HSS kakav danas imamo nije se ni potrudio osuvremeniti politička i gospodarska učenja Stjepana Radića, vjerojatno posljednjeg modernog političara kojegg smo imali. Slava obojici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije