Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

HSS ocijenio: Ministar Jakovina je elementarna nepogoda

Zašto ministar mrzi seljake, što su mu oni krivi - pitaju se HSS-ovci, ocjenjujući da Jakovina vodi hrvatsku poljoprivredu i selo na gospodarsko i društveno dno
07. siječnja 2014. u 15:30 6 komentara 903 prikaza
Branko Hrg
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Hrvatska seljačka stranka smatra da su hrvatska poljoprivreda i selo u pola mandata aktualne vlade postali "pokušalište za učenje bahatog, hirovitog, a nadasve nekompetentnog i nesposobnog ministra poljoprivrede,uz bezuvjetnu podršku i poticaj prvog čovjeka Vlade RH".

HSS-ovi se stoga pitaju što je i kome skrivio hrvatski poljoprivrednik, ribar, seljak i građanin, da je za protekle blagdane pogođen ministarskom elementarnom nepogodom u liku i djelu Tihomira Jakovine. Ta je ocjena još i blaga prema onome kako je Jakovina prošao lani - tad je šef seljaka Branko Hrg ministra nazvao vješticom.

branko hrg poljoprivreda 'Jakovina treba nešto napraviti ili neka kaže da nije sposoban'

On, napominju, prebacivanjem krivnje i odgovornosti i bezbrojnim ponavljanjem nekoliko jednostavnih riječi uspješno vodi selo i poljoprivredu u gospodarsko i društveno dno.

Iako HSS stalno, kako navode, upozoravaju da je realni dohodak poljoprivrednika u 2012. i 2013. pao za 25 posto, a izravnih je plaćanja isplaćeno upola manje nego dvije godine ranije, problemi zbog kojih sve više poljoprivrednika napušta tu djelatnost, a posredno i selo, se ne rješavaju.

- Od velikih milijunskih obećanja o stavljanju državnog poljoprivrednog zemljišta u funkciju riješeno je samo 500 hektara, a raste podobna administracija.  Svjedoci smo konačnom slomu hrvatske poljoprivredne politike predvođene ministrom Jakovinom i zato se pitamo zašto ministar Jakovina mrzi seljake - poručuje HSS u svom dopisu, želeći građanima i seljacima da u novoj godini imaju novog, sposobnijeg i brižnijeg ministra poljoprivrede.

RTL Direkt
Zoran Šprajc u svom stilu komentirao Bandićev sprovod: 'Kao da je sam pisao scenarij, imao je smisla za zaj***nciju''
Ikigai – razlog ili svrha, motiv zbog kojeg postojimo, a kojeg osjećaju milijuni Japanaca
ŽIVOTNI BALANS
Ikigai – japanska drevna tajna za dug i sretan život bez stresa koji bi svi trebali prakticirati
 • campa:

  Slažem se sa konstatacijom HSS-a.Samo ne vidim razliku između ministra iz SDP-a i ministra poljoprivrede iz prijašnjih vlada.Svi su oni vrludali u svom poslu i sve se je svodilo na stihiju.Niti jedna vlada do sada nije donjela strategiju razvoja sela ... prikaži još! i poljoprivrede u Hrvatskoj.Valjda čekaju naputke iz Brisela .Po viđenom Jakovina je grobar Hrvatske poljoprivrede gdje prednjači mljekarstvo.A to znači ili je korumpiran ili nezna raditi svoj posao.

 • Avatar gladnijura
  gladnijura:

  Od kada je umro Pankretić, ova stranka je postala smješna. Strmoglavica im je sudbina.

 • sc0rpion:

  koji krelac :-)