Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne brine se za selo

HSS ocijenio: Ministar Jakovina je elementarna nepogoda

Branko Hrg
Slavko Midžor/PIXSELL
07.01.2014.
u 15:30

Zašto ministar mrzi seljake, što su mu oni krivi - pitaju se HSS-ovci, ocjenjujući da Jakovina vodi hrvatsku poljoprivredu i selo na gospodarsko i društveno dno

Hrvatska seljačka stranka smatra da su hrvatska poljoprivreda i selo u pola mandata aktualne vlade postali "pokušalište za učenje bahatog, hirovitog, a nadasve nekompetentnog i nesposobnog ministra poljoprivrede,uz bezuvjetnu podršku i poticaj prvog čovjeka Vlade RH".

HSS-ovi se stoga pitaju što je i kome skrivio hrvatski poljoprivrednik, ribar, seljak i građanin, da je za protekle blagdane pogođen ministarskom elementarnom nepogodom u liku i djelu Tihomira Jakovine. Ta je ocjena još i blaga prema onome kako je Jakovina prošao lani - tad je šef seljaka Branko Hrg ministra nazvao vješticom.

On, napominju, prebacivanjem krivnje i odgovornosti i bezbrojnim ponavljanjem nekoliko jednostavnih riječi uspješno vodi selo i poljoprivredu u gospodarsko i društveno dno.

Iako HSS stalno, kako navode, upozoravaju da je realni dohodak poljoprivrednika u 2012. i 2013. pao za 25 posto, a izravnih je plaćanja isplaćeno upola manje nego dvije godine ranije, problemi zbog kojih sve više poljoprivrednika napušta tu djelatnost, a posredno i selo, se ne rješavaju.

- Od velikih milijunskih obećanja o stavljanju državnog poljoprivrednog zemljišta u funkciju riješeno je samo 500 hektara, a raste podobna administracija.  Svjedoci smo konačnom slomu hrvatske poljoprivredne politike predvođene ministrom Jakovinom i zato se pitamo zašto ministar Jakovina mrzi seljake - poručuje HSS u svom dopisu, želeći građanima i seljacima da u novoj godini imaju novog, sposobnijeg i brižnijeg ministra poljoprivrede.

Komentara 6

CA
campa
17:33 07.01.2014.

Slažem se sa konstatacijom HSS-a.Samo ne vidim razliku između ministra iz SDP-a i ministra poljoprivrede iz prijašnjih vlada.Svi su oni vrludali u svom poslu i sve se je svodilo na stihiju.Niti jedna vlada do sada nije donjela strategiju razvoja sela i poljoprivrede u Hrvatskoj.Valjda čekaju naputke iz Brisela .Po viđenom Jakovina je grobar Hrvatske poljoprivrede gdje prednjači mljekarstvo.A to znači ili je korumpiran ili nezna raditi svoj posao.

Avatar gladnijura
gladnijura
16:46 07.01.2014.

Od kada je umro Pankretić, ova stranka je postala smješna. Strmoglavica im je sudbina.

SC
sc0rpion
17:38 07.01.2014.

koji krelac :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije