Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži smjenu

Hrg: Jedina vještica hrvatske poljoprivrede je Jakovina

Branko Hrg (1)
Patrik Macek/PIXSELL
15.02.2013.
u 13:26

Povod za zahtjev da se smijeni ministar je šteta nanesena proizvođačima mlijeka posljednjih dana

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina elementarna je nepogoda za hrvatsku poljoprivredu i krajnje je vrijeme da ga premijer Zoran Milanović razriješi dužnosti, zatražio je predsjednik HSS-a Branko Hrg. U nešto više od godine dana mandata Jakovina nije napravio ništa dobro već samo uzrokuje štetu, kaže Hrg, a povod za zahtjevom je šteta koju je ministar posljednjih dana nanio proizvođačima mlijeka. Navodi da je HSS zatražio od ministra da objavi ako je izvor toksina u mlijeku hrvatska farma, o kojoj se točno radi i koji su to proizvođači, pa i podatke o tome koliko se mlijeka uvozi. Na ta pitanja odgovor nisu dobili, ali su iz ministarstva na konferenciji za medije rekli da je riječ o hrvatskoj farmi.

– Dva dana nakon toga ministar kaže da nikad nisu rekli da je riječ o hrvatskoj farmi – kaže Hrg i dodaje kako je time nanesena velika šteta domaćim proizvođačima.

Jakovina je izjavio da ne treba ići u lov na vještice, a Hrg mu poručuje da je "Jedina vještica hrvatske poljoprivrede ministar Jakovina". Ne očekuje više da Jakovina sam podnese ostavku, nego kaže da o tome mora odlučiti premijer.

– Ako je premijer Milanović odgovoran čovjek, a vjerujem da jest, onda očekujem da ministra razriješi i da počnu raditi bolje u poljoprivredi ili da barem prestanu raditi štetu – zaključio je Hrg. 

>> Toksično mlijeko: Povišen aflatoksin pronađen u 70 uzoraka

Komentara 17

VE
Vexans
14:17 15.02.2013.

Nisu hrvatska ministarstva nikakvi "jadnici koji se ne snalaze u naslijeđenom neredu ",niti je njihov šef,premijer Milanović u poziciji da nije upućen u problematiku!Suprotno ! Ministar Jakovina radi i govori točno ono što bi i premijer. Ministrica Pusić dogovara,govori ii potpisuje točno ono što bi i premijer.Bivši Prvi podpredsjednik Vlade Čačić radio je,obraćao se javnosti i dogovarao "velike" investicije na način,s kim i kako točno kako bi i premijer Hrvatske g. Milanović!Nismo u vremenu komunizma i "velikih " vođa ..koji su ,malo pa božanstva i koji nisu ništa znali o patnjama svog "voljenog" naroda! Hrvatski premijer ZNA SVE o uništenom hrvatskom stoćarstvu,o 380 000 nezaposlenih,o 240 000 blokiranih pr.računa i skoro toliko ovrha..on zna sve i za sve je odgovoran,što materijalno ,što moralno. I g.Hrg to zna,no politizira na narodnoj muci.

ZD
zdenkasir2
14:53 15.02.2013.

Svaka vam čast gospodo iz HSS-a, dugo vas nije bilo ali vidljivo je ipak da jedino vi možete riješit problem sela i poljoprivrede,ali dajte se malo i na socijalu i druge bitne stvari.

JO
jožek2
14:07 15.02.2013.

Pa gospodine Hrg zar vi imate morala i prava djeliti lekcije nekom iz poljoprivrede, za vrjeme mandata vaše strnke u sprezi sa hdz vaš slavni ministar Panjkretić srozao je tu djelatnost ispod nule, istovremeno se obogativši on i njegovi podobnici na raznim makinacijama sa poticajima i uvoznim lobijima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije