Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog lokalne samouprave tinja među vladajućima
Povratak na članak

HSS i dio HDZ-a protiv čistke općina i gradova

Veliku podršku u rezanju lokalne i regionalne samouprave ima jedino od potpredsjednice Đurđe Adlešič.

Komentari 11

SI
Sinatra
00:29 16.10.2009.

naravno da su protiv. Gdje će inaće \"udomljavati\" zaslužne partijske poslušnike? Puna mi je kapa, ovu bagru bi trebalo rastjerati močugom!

VL
MO
momak23
11:15 16.10.2009.

Velik je broj općina koje se mogu same uzdržavati i kao takve nema smisla da se ukidaju..Vlada će vjerovatno još razmotriti koje općine,lokalne samouprave bi mogla ukinuti ali to nije posao od dva dana..

VL
DO
doktorica
16:20 16.10.2009.

Sredit će ih gđa Kosor,bez brige.

VL
HA
Hamiclar
00:15 16.10.2009.

nema žurbe, vremena ko u priči. Nije da nas puca kriza. Eto prvu općinu ukinut do 2050., ne treba prenagljivat

VL
MO
momak23
08:48 16.10.2009.

rezanje broja općina, gradova i županija bilo je dio antirecesijskog programa,no taj dio se nije proveo jer nije bilo potrebe..Rezanje nije bilo potrebno i sa time su sačuvana brojna radna mjesta..

VL
DU
Deleted user
22:34 16.10.2009.

čistka i općina i gradova je neminovnost jer Hrvatska ne može više hraniti tu ogromnu birokraciju. Međutim postoje riješenja i da čistki uopće ne bude već da se prekobrojni zaposle na unaprijeđenju naše poljoprivrede i privrede u pripremama kako iz fondova EU izvući što više novca. Vjerujem da ih u državnim službama ima trećina za penziju, a oni po babu i stričevima neka se snalaze po biroima!

VL
RA
rackizel
08:36 17.10.2009.

kako ukinuti izvore zarade? Prije izbora napravi se projekt i za to izglasa novac. Onda se plati, a radovi ne naprave. Gdje je otišao novac? Zar stvarno mislite da se političke stranke plaćaju iz vlastitih članarina? Zašitajte se kad ste zadnji put platili partijsku članarinu hdz-u, hss-u. sdp-u, ili bilo kojoj drugo partiji? Pa takve činovničke utvrde su i napravljene kako bi bivša država opstala na ovim prostorima. Zašto to mislim? Koliko se novih tvornica izgradilo? Koliko novih proizvodnih radnih mjesta osposobilo? A novaca državi treba sve više. Od kud? Od članarina? Ili za koga? Za građane? Ili za činovnike?

VL
OB
-obrisani-
06:05 16.10.2009.

Nije to samo udomljavanje. To je i kupovanje \"kadrova\" a ono čini temelj hobotnice s kojom su ADEZE i njegovi kvislinzi prekrili Hrvatsku i stvorili paralelnu vlast u državi. Sudstvo koje je na papiru jedno a u funkciji nešto sasvimim drugo, najbolji je primjer za ilustraciju. Ili korupcija. Da li je to u opće više klasična korupcija ili samo oblik poslovanja hobotnice? Ili mafija? Pretvorbena, ratnoprofiterska, politička, obična. Jesu li to najobičniji kriminalci ili stupovi društva? I sve tako

VL
WE
webber17
09:21 16.10.2009.

U Hrvatskoj postoji 40-60 % općina koje se mogu same financirat bez pomoći države.... A sve ostale traže uzajamno uzdržavanje od države cijele godine i to su preveliki troškovi...

VL
BI
bioninjahrv
12:48 16.10.2009.

Ne treba rezati broj općina i gradova, samo onima koje se ne mogu same uzdržavati treba prestati davati potporu ili još bolje propisati da dužnosnici rade volonterski. Mislim da bi im se broj ubrzo samnjio sam od sebe.

VL
TA
Takaros
12:57 16.10.2009.

da, potrebne su silne analize i za to treba uposliti jos novih ekonomista i pravnika i administratora i to ce trajati barem dvije godine. gluposti, kad privatnik uoci da na racunu nema dovoljno za place i troskove otpusti neki broj zaposlenih i smanji troskove. analizu napravi preko noci ili u par dana: toliko sam napravio i naplatio, toliki su mi troskovi, porez, place i dobit. da bi opstao moram otpustiti trojicu i drugo jutro su trojica baj, baj...firma ide dalje, spasena je firma i preostali zaposleni...a ona trojica...pa oni traze posao dalje. samo ova nasa drzava financira nerad i rodjake.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.