Naslovnica Vijesti Hrvatska

HSP-ovci oštro protiv ćirilice u Vukovaru, Benkovcu i Obrovcu

HSP-ovci apsolutno neprihvatljivim smatraju moguće povlaćenje međusobne tužbe za genocid između Hrvatske i Srbije i traže od Vlade RH da na tužbi ustraje
27. ožujka 2010. u 13:22 82 komentara 2 prikaza
danijel srb
Foto: Arhiva VL

ZADAR - Najavu moguće nagodbe koja bi dovela do povlačenja međusobne tužbe za genocid između Hrvatske i Srbije smatramo apsolutno neprihvaljivom jer je upravo ova tužba Hrvatskoj posljednja prilika da pred međunarodnim pravnim institucijama pokaže i dokaže da se u Hravtskoj nije vodio građanski rat već da je Hrvatska napadnuta od strane bivše Jugoslavije. Od Vlade RH tražimo da ustraje na tužbi protiv Srbije za genocid i da se u to uključi cijeli pravni potencijal koji će to i argumentirati - kazao je Danijel Srb predsjednik HSP-a na izbornom zboru županijskog HSP-a u Zadru na kojem je za predsjednika ponovno izabran Đani Bunja.

Srb je istaknuo kako će se svim silama boriti da se iz statuta Grada Vukovara ukloni stavak za uvođenjem ćirilićnog pisma i srpskog jezika, a spočitao je HDZ-u i SDP-u što međusobno prebacuju odgovornost zbog kontrole nad INA-om.


I Đani Bunja oštro se obrušio na sve one koji traže da se na zgradi Zadarske županije zavijori srpska zastava te da u Benkovcu i Obrovcu pišu ćirilicom rekavši kako će se HSP-ovci i nadalje boriti protiv svih onih koji rade na štetu Hrvatske.


Počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić u Zadru je kratko komentirao objavljivanje Pukanićevih sms poruka. Mišljenja je da se sutkinju Županijskog suda u Zagrebu Ivanu Kršul ne bi trebalo napadati što je transkript sms poruka uvrstila u sudski spis te da on ne vidi ništa sporno u njihovom objavljivanju. Osobno je, kaže s Pukanićem izmjenio nekoliko poruka vezanih uz financiranje besplatnih novina u Osijeku.

HGSS
Na visini zadatka
Proveo sam jutro s pripadnicima HGSS-a, evo zašto ih još više cijenim

A1 izdvaja za Vas

 • Hrvatina101:

  Cirilica se ukida u Hr Za sve vjekove Pravo Hrvati Pravda stize

 • Avatar CHOW
  CHOW:

  par zar nisu SDS i HDZ u koaliciji?

 • bgcd:

  Skoro sam procitao da ima 6 /sest/ hrvatskih osnovnih skola i jedna gimnazija , ,to pod hitno treba ukinuti a ne cekati da se same od sebe ugase,sve prebaciti u normalne skole ,ko nije zadovoljan ima voz ,moze i vlak ... prikaži još! ,granica nije daleko ,nece jos dugo biti zuti na vlasti.