Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor

HSP AS zatražio raspravu o razješenju guvernera HNB-a Borisa Vujčića

ivan šimunović HSP AS
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
08.05.2015.
u 11:21

Ivan Šimunović, podnio je prijedlog odluke o pokretanju rasprave o povjerenju i razrješenju guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića, kao posljedica nedjelovanja u slučaju kredita u švicarskim francima

Nakon podnošenja kaznenih prijava protiv protiv nekadašnjeg guvernera Hrvatske narodne banke (HNB) Željka Rohatinskog i njegovog nekadašnjeg zamjenika, a trenutno aktualnog guvernera HNB-a Borisa Vujčića HSP dr. Ante Starčević odlučio je pokrenuti raspravu o povjerenju guverneru Vujčiću u Hrvatskom saboru.

Tako je na temelju članka 159. i 172., stavka 2., te članka 214. Poslovnika Hrvatskog sabora, zastupnik HSP-a dr. Ante Starčević, Ivan Šimunović (na fotografiji), podnio Prijedlog odluke o pokretanju rasprave o povjerenju i razrješenju guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića, kao posljedica nedjelovanja u slučaju kredita u švicarskim francima. Zahtjev je upućen predsjedniku Hrvatskog sabora gospodinu Josipu Leki te je isti zaprimljen od strane stručnih službi Hrvatskog sabora 7. svibnja 2015. godine.

Nadamo se kako će podneseni prijedlog biti brzo uvršten u saborsku proceduru. Predstavnik HSP-a dr. Ante Starčević koji će sudjelovati u radu Hrvatskog sabora i njegovih radnih tijela, biti će sam predlagatelj, zastupnik Ivan Šimunović. HSP dr. Ante Starčević smatra kako je razriješenje aktualnog guverenera Borisa Vujčića s njegove dužnosti nužan preduvjet za povratak monetarnog suvereniteta Republike Hrvatske.

>> 'Ne znam kako je to biti HDZ-ovac, ali premijer zna jer je preko njega zaposlen u MVP-u'

Komentara 1

DU
Deleted user
12:23 08.05.2015.

Nije moje da branim guvernera kao stručnu osobu, izabranu ili njegovu pol. orijentaciju - ali ti dužnici s kreditima u CHF su totalno izgubili fokus i umjesto da pokušaju naći bar neki način ublažavanja otplatnih rata s bankama, ne... Oni krenuli ad hominem, na Bohačeka (koji je de facto glasnogovornik udruge banaka odnosno niti je on vlasnik tih pozamašnih iznosa niti donosi odluke) ili pak guvernera, što bivšeg Rohatinskog, što sadašnjeg Vujčića. Pa nisu oni krivci odnosno ne može biti za propinjanje CHF biti istodobno kriv i hrvatski i švicarski guverner središnje banke, jer eto i tamo hrpa nezadovoljnih što jak franak uništava tamošnje gospodarstvo i priječi izvozne poslove. Što ima guverner hrv. narodne banke s tim kad se zna da je naše financ. tržište krušna mrva i da je i on i prethodnik Rohatinski apelirao još tamo 2005. godine da obzirno s kredit. zaduživanjem u CHF protuvrijednosti jer kn vezana uz euro, ne CHF. Bud a la nikog ne sluša, a mudrom savjet ne treba. Ti isti dužnici u CHF kreditima su sve do 2010. god. bili u povoljnijem otplatnom režimu od onih s kreditima u eurima ili kn i mnogi automobili u RH su kupljeni povoljno tada baš zahvaljujući kratkoročnim (3-6 godina) kreditima s klauzulom CHF. Provjerljivo! Utipkajte u tražilicu: ‘Švicarci’ su sve do 2010. bili u plusu, ‘rugali se’ eurima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije