Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP AS:

'Stići će vas naša ruka i u Bruxellesu!'

Bivši predsjednik Ivan Tepeš i glavni tajnik Pero Ćorić
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
03.09.2017.
u 20:14

HSP AS usprotivila se uklanjanju ploče HOS-e iz Jasenovca jer smatra kako je legalno izrađena i postaljena

HSP AS usprotivila se uklanjanju ploče HOS-e iz Jasenovca jer smatra kako je legalno izrađena i postaljena,  stranka traži da se, ukoliko dođe do izmještanja ili zamjene ploče, javnosti izvjesti o vremenu kad će se to dogoditi kako bi građani mogli javno iskazati svoje slaganje ili neslaganje.

"Ovim putem pitam se u ime svih domoljuba čeka li nas novi „praznik demokracije“ u Jasenovcu  u režiji premijera Andreja Plenkovića, a pod dirigentskom palicom Predraga Štromara i Milorada Pupovca. Pozivam sve navedene aktere da javno obznane koliku cijenu su ponudili određenim udrugama i istaknutim pojedincima da se javno odreknu starohrvatskog  pozdrava „Za dom spremni!“, službenog grba jedne od najčasnijih hrvatskih ratnih postrojbi iz Domovinskog rata, legalno izrađene i postavljene spomen ploče, a samim tim i svih vrijednosti proisteklih iz pravednog i obrambenog Domovinskog rata", stoji u piropćenju koje potpisuje glavni tajnik stranke Pero Ćorić.

Ističe i kako očekuje da se javno obznani  vrijeme „zamjene ili izmještanja ploče“  kako bi građani javno iskazali svoje slaganje ili neslaganje. "Bježanje od javnosti, kao nedavno u Kninu, ne može vječno trajati. Znajući kako navedeni akteri neće nazočiti ovoj priredbi parafrazirat ću stih Marka Perkovića Thompsona: „Stići će vas naša ruka i u Bruxellesu!“", poručuje se u priopćenju glavnog tajnika HSP AS Pere Ćorića.  

Komentara 62

WE
westsouth
21:45 03.09.2017.

a gdje je nestao Tepes??

Avatar Kupus Dei
Kupus Dei
21:54 03.09.2017.

Ćoro Perić uskrsnio? A gdje ti je vrtni patuljak koji je izbjegao vojnu obvezu?

Avatar Bukovnik
Bukovnik
20:44 03.09.2017.

Vlast nije postavila pitanje postivanja Zrtve pobijenih branitelja i civila u gradu Heroju Vukovaru. Ako se u Jasenovcu zbog zrtava mora skinuti ploca junacima HOSA zbog cega onda Pupavac ne inzistira i na odustajanja od postavljanja dvojezicnih cirilicnih ploca u Vukovaru. Nisu li u Vukovaru cede ubijali Hrvate a postavljanje cirilicnih ploca zasigurno vrijedja svakog domojubnog Hrvata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije