Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Stići će vas naša ruka i u Bruxellesu!'

HSP AS usprotivila se uklanjanju ploče HOS-e iz Jasenovca jer smatra kako je legalno izrađena i postaljena
03. rujna 2017. u 20:14 62 komentara 5878 prikaza
Bivši predsjednik Ivan Tepeš i glavni tajnik Pero Ćorić
Foto: Nikola Čutuk/pixsell

HSP AS usprotivila se uklanjanju ploče HOS-e iz Jasenovca jer smatra kako je legalno izrađena i postaljena,  stranka traži da se, ukoliko dođe do izmještanja ili zamjene ploče, javnosti izvjesti o vremenu kad će se to dogoditi kako bi građani mogli javno iskazati svoje slaganje ili neslaganje.

HOS, dragovoljci OBITELJI HOS-OVACA: 'Dosta je prepucavanja politike preko leđa naših poginulih. To je sramota'

"Ovim putem pitam se u ime svih domoljuba čeka li nas novi „praznik demokracije“ u Jasenovcu  u režiji premijera Andreja Plenkovića, a pod dirigentskom palicom Predraga Štromara i Milorada Pupovca. Pozivam sve navedene aktere da javno obznane koliku cijenu su ponudili određenim udrugama i istaknutim pojedincima da se javno odreknu starohrvatskog  pozdrava „Za dom spremni!“, službenog grba jedne od najčasnijih hrvatskih ratnih postrojbi iz Domovinskog rata, legalno izrađene i postavljene spomen ploče, a samim tim i svih vrijednosti proisteklih iz pravednog i obrambenog Domovinskog rata", stoji u piropćenju koje potpisuje glavni tajnik stranke Pero Ćorić.

Ističe i kako očekuje da se javno obznani  vrijeme „zamjene ili izmještanja ploče“  kako bi građani javno iskazali svoje slaganje ili neslaganje. "Bježanje od javnosti, kao nedavno u Kninu, ne može vječno trajati. Znajući kako navedeni akteri neće nazočiti ovoj priredbi parafrazirat ću stih Marka Perkovića Thompsona: „Stići će vas naša ruka i u Bruxellesu!“", poručuje se u priopćenju glavnog tajnika HSP AS Pere Ćorića.  

Ivan Čehok Ivan Čehok: Poklič 'ZDS' u Thompsonovoj pjesmi nema veze s ustaštvom Naslovnica Večernjeg DANAS U VEČERNJEM Tko su ratnici s HOS-ove ploče Andrej Plenković IVA BOBAN VALEČIĆ Plenkovićeva rješenja štite krhku većinu od ideoloških zamki
RECEPT ZA SAVRŠENI GRILL
Jeste li znali čemu služi daska za dimljenje: Meso s roštilja dobit će sasvim novu notu okusa

A1 izdvaja za Vas

 • westsouth:

  a gdje je nestao Tepes??

 • Avatar Kupus Dei
  Kupus Dei:

  Ćoro Perić uskrsnio? A gdje ti je vrtni patuljak koji je izbjegao vojnu obvezu?

 • Avatar Bukovnik
  Bukovnik:

  Vlast nije postavila pitanje postivanja Zrtve pobijenih branitelja i civila u gradu Heroju Vukovaru. Ako se u Jasenovcu zbog zrtava mora skinuti ploca junacima HOSA zbog cega onda Pupavac ne inzistira i na odustajanja od postavljanja dvojezicnih cirilicnih ploca u ... prikaži još! Vukovaru. Nisu li u Vukovaru cede ubijali Hrvate a postavljanje cirilicnih ploca zasigurno vrijedja svakog domojubnog Hrvata