Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Ovo je tek buđenje onih koji su granicu prešli bez isprava'

Đuro Božanović: Nadam se da nije prekasno i da se spavače još uvijek može zadržati u vječnom snu
14. studenoga 2015. u 12:09 18 komentara 1809 prikaza
Đuro Božanović i predsjednik stranke Ivan Tepeš
Foto: Vedran Balen

- Žalosno je što je na ovakav način moralo doći do upozorenja svim čelnicima EU da politika prema izbjeglicama nije onakva kakva bi trebala biti – prokomentirao je terorističke napade u Parizu Đuro Božanović, međunarodni tajnik HSP-a dr. Ante Starčević. Prema njegovim riječima, pozadina izbjegličke krize puno je mutnija od vizualne slike ljudi koji traže topli dom, mir i blagostanje.

Božanović postavlja pitanje trebamo li i dalje vjerovati da se ovaj stravični čin neće ponoviti te treba li Europa i nadalje biti tolerantna i solidarna prema onima koji je žele destabilizirati. U HSP-u AS drže kako je ovo tek buđenje onih koji su granicu prešli bez ikakvih isprava, neki uz registraciju, a neki nelegalno, te samo prošetali kroz granične prijelaze i došli do željenog odredišta. Njihov cilj je, kažu u ovoj stranci, uništavanje kršćanstva te ljepote, mira i blagostanja u kojem građani Europe žive.

- Nadam se da nije prekasno i da se spavače još uvijek može zadržati u vječnom snu, a to je moguće jedino ako se politika zemalja EU promijeni i jednostavno zapriječi bilo kakav pristup imigranata na europsko tlo – ističe Božanović. 

On je pozvao sve domoljubno orijentirane europske stranke da pod svaku cijenu spriječe iskrcavanje brodova prepunih "svega i svačega", uz ispriku pojedinim istinskim žrtvama izbjeglištva koje su morale pod pritiskom napustiti svoj dom. Ne zatvorimo li granice u potpunosti, mogla bi se uskoro dogoditi totalna destabilizacija Europe te ugrožavanje mira u kojemu su njezini stanovnici desetljećima uživali, upozorio je Božanović.

>> Milanović: Nadam se da nećemo morati odstupati od onoga što radimo već dva mjeseca

>> Novinar Le Mondea objavio snimku kaosa ispred Bataclana: Ranjen dok je pružao pomoć

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
 • batman:

  Imaju Ostojče i Milanče rješenje ....

 • holcer:

  Mislim da bi sad samouvjereni Ranko Ostojic mogao sad zbrojiti dva i dva.

 • Avatar ČEPlN
  ČEPlN:

  Hrvatska ako bude izvrgnuta napadu njega će predvoditi dijelovi ISILA iz Bosne. To je lako moguć scenarij a na njega u Hrvatskoj nitko ne upozorava.