Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog puštanja Šešelja

HSP AS od Vlade RH traži uvođenje viznog režima za građane Srbije

Ivan Tepeš
Davor Puklavec/PIXSELL
14.11.2014.
u 12:38

U pojašnjenu svoga zahtjeva Tepeš navodi da Šešelj svojim skandaloznim izjavama ponovno poseže za teritorijem Republike Hrvatske kao i da se otvaraju stare rane hrvatskog naroda.

Zbog puštanja na slobodu čelnika srpskih radikala Vojislava Šešelja kao i širenja neprimjerene retorike u Srbiji HSP dr. Ante Starčević zatražio je danas od Vlade i Predsjednika RH hitno povlačenje hrvatskog veleposlanika iz Beograda na konzultacije i uvođenje viznog režima za sve građane Srbije.

- Smatramo da samo ovakve mjere mogu biti prikladan odgovor na promijenjene političke prilike u Srbiji izazvane puštanjem ratnog zločinca na slobodu. Ove i ovakve mjere su i poruka međunarodnoj zajednici koja je odgovorna za puštanje Vojislava Šešelja kako Republika Hrvatska ima sposobnosti i odlučnosti voditi odgovornu vanjsku politiku u interesu svojih građana ali i građana EU, navodi vd. predsjednik HSPAS Ivan Tepeš.

U pojašnjenu svoga zahtjeva Tepeš navodi da Šešelj svojim skandaloznim izjavama ponovno poseže za teritorijem Republike Hrvatske kao i da se otvaraju stare rane hrvatskog naroda. Podsjeća u da su trenutni premijer i predsjednik Srbije učenici toga čovjeka i da se nikad  nisu odrekli ideja koje Vojislav Šešelj ovih dana ponovno javno iznosi.

- Sve to nam govori kako Srbija, iako se predstavlja drugačijom, nije dosegnula minimalne civilizacijske i demokratske standarde potrebne za uvažavanje jedne države kao pouzdanog međunarodnog čimbenika, ističe Tepeš.  

>> Vojislav Šešelj: Ne odustajemo od ideje Velike Srbije

Komentara 12

ĆA
ćaćaća
13:36 14.11.2014.

srbija nikad neće odustati od velike srbije..samo kad ju se dobro vojno porazi onda će opet traktorijada zavladatii...

Avatar Thompson_Janez
Thompson_Janez
13:14 14.11.2014.

To je odavno trebalo uvesti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AJ
ajmo
13:14 14.11.2014.

Nečemo mi mira imati od njih dok ne pripojimo Vojvodinu a i Ban Jelaćić bio je Vojvođan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije